To je to što me zanima!

Ministar sebi i obitelji sređivao jeftinije aviokarte preko 'veze'

Slovenija: Gregor Virant je svom školskom kolegi, u to vrijeme direktoru zrakoplovne tvrtke Adria Airways, javljao rute na kojima on i obitelj namjeravaju letjeti
Vidi originalni članak

Ljubljanski list "Dnevnik" je objavio elektronske poruke kojima je slovenski ministar unutarnjih poslova Gregor Virant  za sebe i članove svoje obitelji osiguravao jeftinije avionske karte, piše Delo.

Virant je svom nekadašnjem školskom kolegi Tomažu Kostanjšeku, a u to vrijeme komercijalnom direktoru zrakoplovne tvrtke Adria Airways (AA), javljao rute na kojima on i obitelj namjeravaju letjeti te podatke iz putovnica, uz molbu da im se osiguraju karte po najpovoljnijim cijenama.  

Kupovao ih je po cijeni koja je rezervirana samo za zaposlene u AA-u, čime je "uštedio" oko 7000 eura, piše u ponedjeljak "Dnevnik". Sve se odvijalo tijekom 2010. i 2011. kada je Virant u bivšoj vladi bio ministar za javnu upravu.

Objavljena prepiska mogla bi dovesti u pitanje Virantovo svjedočenje pred članovima protukorupcijskog povjerenstva, pred kojim je ispitan u tom slučaju. Branio se da je karte preko svojih veza nabavila njegova supruga.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • liliana 18.03.2014.

    Naši lete na račun države.

  • liliana 18.03.2014.

    Faca ti sve govori.

  • Yassa 17.03.2014.

    pa čemu prijatelji služe

Komentiraj...
Vidi sve komentare