To je to što me zanima!

Ministar sigurnosti BiH najavio je sukob s hrvatskom policijom

Hrvatska policija ulazi na teritorij BiH kako bi vratili migrante. o znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH, kaže Mektić
Vidi originalni članak

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić još jednom je ponovio da hrvatska policija ulazi na teritorij BiH kako bi vratili migrante te da prilikom ulaska čak koriste oružje.

- Hrvatska je odustala potpuno od Sporazuma o readmisiji i prešla na ilegalne radnje. Za to postoje dokazi. Nećemo dozvoliti više povređivanje teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta, kazao je Mektić gostujući na N1 televiziji, a potom i pojasnio što znači taj 'konflikt'.

-To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći Ustav i zakone BiH mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da netko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta, kazao je Mektić, dodajući kako sa Srbijom i Crnom Gorom nema problema na granici.

- Što se tiče istočnih susjeda mi nemamo narušavanje teritorijalnog integriteta, dešavaju se ilegalne migracije, potiču se. Informacije o nasilju i primjeni sile dobivamo od migranta prije svega i nemamo primjedbe na postupanje srbijanskih i crnogorskih policajaca, ali imamo dokumentirane slučajeve teškog maltretiranja migranata od strane hrvatske policije, kazao je Mektić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 20

  • marin007 15.09.2019.

    Lik je u pravu, nismo u stanju čuvati granicu i onda vraćamo njima na teret!!

  • intellectus 13.09.2019.

    Od srba nikako mira, bili oni četnici iz srbije, četnici iz Hrvatske ili ovi iz zločinačke tvorevine "r. srbske", uvijek iste bizantijske provokacije, intrige i laži, a u tome i po hrabrosti su svjetski fenomeni.

  • salkomalo 12.09.2019.

    Znači Bosanci su tek sad otkrili da imaju granicu i da je u opisu policije da čuva istu! MAŠALA nije im trebalo dugo samo od 1995! LOL!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare