Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Ministar sigurnosti BiH najavio je sukob s hrvatskom policijom

Hrvatska policija ulazi na teritorij BiH kako bi vratili migrante. o znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH, kaže Mektić

Sarajevo: Komemoracija za ubijenog policajca Mahira Begića
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
20 komentara

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić još jednom je ponovio da hrvatska policija ulazi na teritorij BiH kako bi vratili migrante te da prilikom ulaska čak koriste oružje.

- Hrvatska je odustala potpuno od Sporazuma o readmisiji i prešla na ilegalne radnje. Za to postoje dokazi. Nećemo dozvoliti više povređivanje teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta, kazao je Mektić gostujući na N1 televiziji, a potom i pojasnio što znači taj 'konflikt'.

-To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći Ustav i zakone BiH mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da netko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta, kazao je Mektić, dodajući kako sa Srbijom i Crnom Gorom nema problema na granici.

- Što se tiče istočnih susjeda mi nemamo narušavanje teritorijalnog integriteta, dešavaju se ilegalne migracije, potiču se. Informacije o nasilju i primjeni sile dobivamo od migranta prije svega i nemamo primjedbe na postupanje srbijanskih i crnogorskih policajaca, ali imamo dokumentirane slučajeve teškog maltretiranja migranata od strane hrvatske policije, kazao je Mektić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message