Obavijesti

News

Komentari 20

Ministar sigurnosti BiH najavio je sukob s hrvatskom policijom

Ministar sigurnosti BiH najavio je sukob s hrvatskom policijom
1

Hrvatska policija ulazi na teritorij BiH kako bi vratili migrante. o znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH, kaže Mektić

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić još jednom je ponovio da hrvatska policija ulazi na teritorij BiH kako bi vratili migrante te da prilikom ulaska čak koriste oružje.

- Hrvatska je odustala potpuno od Sporazuma o readmisiji i prešla na ilegalne radnje. Za to postoje dokazi. Nećemo dozvoliti više povređivanje teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta, kazao je Mektić gostujući na N1 televiziji, a potom i pojasnio što znači taj 'konflikt'.

-To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći Ustav i zakone BiH mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da netko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta, kazao je Mektić, dodajući kako sa Srbijom i Crnom Gorom nema problema na granici.

- Što se tiče istočnih susjeda mi nemamo narušavanje teritorijalnog integriteta, dešavaju se ilegalne migracije, potiču se. Informacije o nasilju i primjeni sile dobivamo od migranta prije svega i nemamo primjedbe na postupanje srbijanskih i crnogorskih policajaca, ali imamo dokumentirane slučajeve teškog maltretiranja migranata od strane hrvatske policije, kazao je Mektić.

Pokretanje videa ...