To je to što me zanima!

Ministar graditeljstva: Ukinut ćemo certificiranje apartmana

U europskoj direktivi ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje. Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, kaže ministar Lovro Kuščević
Vidi originalni članak

Lovro Kuščević, ministar graditeljstva, rekao je u srijedu za HRT kako će se ukinuti projekt 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje'. 

- U europskoj direktivi ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje. Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata - rekao je ministar.

Kuščević je uoči sjednice Vlade rekao i da će se vrlo brzo donijeti odluka s kojim će se od tri modela nastaviti poticajna stanogradnja (POS) u Hrvatskoj.

- U Hrvatskoj postoje tri programa POS-a, a postoji i taj vrlo dobar zakon te se samo u dvije godine izgradilo više od pet tisuća stanova - kazao je Kuščević, dodajući da se sada sagledavaju aspekti sva ta tri modela - POS, POS Plus i POS najam.

- Razgovaramo s bankama i vrlo brzo ćemo donijeti odluku s kojim ćemo modelom poticane stanogradnje nastaviti u ovoj godini i u ovom mandatu. Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka - kazao je Kuščević.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • mirna50 19.02.2016.

    NEPRAVDA prema onima koji su poštivali zakon i na vrijeme izvršili certificiranje apartmana, jer im se novac naravno neće vratiti, kao i prema onima koji svoje apartmane mogu iznajmiti samo 2 mjeseca u godini, za razliku od apartmana u Opatiji, Lovranu, Rijeci, Splitu, Zadru i svim gradovima gdje se apartmani ostatak godine iznajmljuju studentima. Ovaj komentar sigurno neće biti dugo objavljen.

  • japanokinez 18.02.2016.

    Očekujem što ne mora i biti da nova vlada donese neku nazovi uredbu po kojoj iznajmljivači apartmana trebaju placati neka davanja po mjerilu koliko mu je dugo spolovilo a za drugi spol dubina istog. hvala.

  • jozabroz 17.02.2016.

    pa jasno,, ta lova je ionako isla ne u drzavni nego u partijski proracun,,a kako bi npr drugarica mrak, da nije bilo obnove gunje i naplacivanja takvih stvari,kupila onu kucicu za 750000 eura u gotovini? to se takoder jos nije razjasnilo,ali se zna kako se je posao naplacivao,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare