To je to što me zanima!

Ministarstvo branitelja o smrti Ive Webera: 'Angažirali smo se čim smo čuli za njegov slučaj'

Iz nadležnog ministarstva kažu kako su u kontaktu s njegovom obitelji i ratnim prijateljima, pružaju pomoć u organiziranju dostojanstvenog ukopa s vojnim počastima. Weber je podsjetimo, godinama bio zarobljen u stanu
Vidi originalni članak

Nakon što je preminuo Ivo Weber, branitelj koji je više od desetljeća apelirao i čekao da netko napravi rampu kako bi mogao izaći iz svog stana, odnosno zgrade u Jeretovoj ulici u Splitu, oglasilo se i Ministarstvo hrvatskih branitelja.
Podsjetimo, Weber je bio invalid, prije nekoliko godina amputirana mu je noga te je bio teškog zdravstvenog stanja i gotovo nepokretan. Bio je zarobljen u stanu, a o nemaru institucija prema njemu najviše govori tužna poruka ispisana na zidu iznad kreveta: 'Ako sam krepao, nazovi ....'.
Njegovi suborci, prijatelji i susjedi organizirali su humanitarnu akciju, alarmirali nadležno ministarstvo. Weber je bio sretan što će ovaj tjedan konačno ići u toplice, ali nažalost, nije to doživio.

BRANITELJ KOJEG JE SUSTAV ZABORAVIO Umro zarobljen u stanu: 'Ivo je trebao ići na rehabilitaciju, bio je sretan, ali nije dočekao...'

Iz nadležnog ministarstva kažu kako su ga obišli odmah nakon saznanja za njegovu tešku situaciju u kojoj se nalazio.
- Djelatnici Ministrstva razgovarali su s njim i ponudili mu pomoć za odlazak na medicinsku rehabilitaciju, smještaj u Veteranskom centru, za ugradnju rampe na ulazu u zgradu te prilagodbu dijela stana. Također, Ministarstvo je u stalnom kontaktu s hrvatskih braniteljima i predstavnicima udruga iz Domovinskog rata koji su mu pomagali.

Nažalost, unatoč svim pokrenutim aktivnostima i želji da se pomogne hrvatskom branitelju, sinoć je preminuo. Ministarstvo hrvatskih branitelja izražava najiskreniju sućut obitelji gospodina Webera i njegovim ratnim prijateljima koji su dali sve od sebe da mu se pruži pomoć. U kontaktu smo s njegovom obitelji i ratnim prijateljima te im se pruža pomoć u organiziranju dostojanstvenog ukopa s vojnim počastima. Weber se nije ranije obraćao Ministarstvu hrvatskih branitelja sa zahtjevom za ugradnju rampe na adresi Jeretova 11 u Splitu, a hrvatski ratni vojni invalidi mogu ostvariti pravo na prilagodbu prilaza do zgrade i prilagodbu stana sukladno Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na prilagodbu prilaza – navode iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • smrekovaca 29.09.2023.

    tina prcjo te seselj

  • Magneto 28.09.2023.

    Rezultat je vidljiv.

  • Jagoda jagoda 28.09.2023.

    znači čovik triba umriti da bi vi objavili da branitelji invalidi imadu pravo na postavljanje rampe😡

Komentiraj...
Vidi sve komentare