To je to što me zanima!

Ministarstvo poljoprivrede je za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice spremilo 250 mil. kuna

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine
Vidi originalni članak

Objavljen je natječaj iz Programa ruralnog razvoja kojim je poljoprivrednicima stavljeno na raspolaganje 250 milijuna kuna za investicije u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice, priopćeno je u utorak iz Ministarstva poljoprivrede.

Cilj je podići konkurentnosti hrvatskog ratarstva i stočarstva, osigurati stabilnosti tržišta i smanjiti gubitke proizvođača zbog nižih cijena. Za male i srednje korisnike osigurano je 150, a za velike 100 milijuna kuna.

Poljoprivrednici će imati priliku ulagati u izgradnju skladišta za žitarice i uljarice, opremanje novih i postojećih skladišta, izgradnju i opremanje sušare te kupnju pokretne sušare, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi pet tisuća, a najveći iznos milijun eura.

PROGRAM RURALNOG RAZVOJA U javnom savjetovanju natječaj za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva, odnosno govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare