To je to što me zanima!

Ministarstvo pravosuđa: Nismo dobili službenu obavijest iz Srbije o optužnici protiv pilota

izvjesno je da je ista sastavljena suprotno ključnim postulatima međunarodnog kaznenog prava, na način kojim se narušava pravo na pravično suđenje okrivljenika, navode iz Ministarstva
Vidi originalni članak

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave za N1 su rekli kako nisu zaprimili službenu obavijest o optužnici iz Srbije protiv četvorice hrvatskih pilota, a dodaju i da nadležna tijela u Hrvatskoj nisu cjelovito upoznata s predmetom. 

- Iz objavljenih dijelova optužnica u hrvatskim medijima, izvjesno je da je ista sastavljena suprotno ključnim postulatima međunarodnog kaznenog prava, na način kojim se narušava pravo na pravično suđenje okrivljenika - kažu iz Ministarstva.

SUD U SRBIJI POTVRDIO OPTUŽNICU Evo što sve piše u optužnici protiv četvorice hrvatskih pilota

- Sustav pravosudne suradnje mora se temeljiti na načelu uzajamnog povjerenja, tj. povjerenja jedne države da je pravni poredak druge države dovoljno kvalitetan osigurati nepristrano, pravično i učinkovito vođenje kaznenog postupka u toj državi, a ne da iskrivljuje načela univerzalne jurisdikcije uvodeći svojevrsnu kvazi-univerzalnu jurisdikciju - rekli su i dodali da Hrvatska od Srbije očekuje da poštuje međunarodne standarde i pokaže istinsku volju za rješavanje otvorenih pitanja u okviru međudržavnih povjerenstava.

U planu je i sastanak s pilotima, na kojem će razgovarati o daljnjim postupanjima u predmetu, uzevši u obzir dijelove optužnice koji su objavljeni, navode.

NAKON PILOTA, GENERALI Miljavac: Nisam naredio napad na civile; Odvjetnici: Sami smo trebali istražiti je li bilo zločina

Apelacijski sud u Beogradu potvrdio je optužnicu srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv pripadnika HRZ-a Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića.Tereti ih se da su 7. i 8. kolovoza 1995. naredili raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada (prije Bosanski Novi).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • javni.biljeznik.boze.petrova 24.08.2022.

    Kako kaže jedan veliki pjesnik..."Ako necemo diplomatski, onda cemo polu automatski".

  • mars889 24.08.2022.

    zašto hrvatska ne raspiše tjeralicu za aleksandrom vučićem za vrijeme rata boravio je u hrvatskoj huškao srpski narod i indirektno prouzročio ubojstva i protjerivanja hrvatski građana za što postoje nepobitni dokazi

  • mily 23.08.2022.

    tko je ono bio na vlasti kad je izdan nalog za uhićenje Gotovine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare