To je to što me zanima!

Ministarstvo traži ukidanje zabrane uvoza mesa u BiH

MVPEI je iznenađen da je ovakva odluka donesena bez najave ili zatraženih konzultacija s drugom stranom, što je uobičajena praksa
Vidi originalni članak

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uručilo je u subotu notu Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Zagrebu kojom se izražava najoštriji prosvjed zbog odluke nadležnih tijela Bosne i Hercegovine o zabrani uvoza peradi i proizvoda od peradi, živih goveda i njihovih proizvoda te ribe iz Republike Hrvatske. MVPEI posebno je upozorio bosanskohercegovačku stranu kako Hrvatska nije donijela nikakvu novu mjeru zabrane vezanu uz područje zaštite zdravlja životinja i ljudi, a kojom bi izazvala povod ovakvoj odluci nadležnih tijela Bosne i Hercegovine. MVPEI ističe kako iznenađuje činjenica da je ovakva odluka donesena bez najave ili zatraženih konzultacija s drugom stranom što je uobičajena praksa, te traži da se odluka žurno preispita i stavi izvan snage.
Zbog navedene zabrane Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu već je u petak izrazilo prosvjed nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kalimeroNa2 24.05.2009.

    Ma mrs BIH... Smrad od drzave, sto njih imamo za susjede.... Kolko jos treba da se neko sjeti uvesti vizni rezim za BIH i jednostavno ih odpiliti, ukinut dotacije i vratit hrvatsko hrvatima, ne hercegovcima. Pa neka u svijet idu okolo kroz srbiju, a na more u crnu goru. Uostalom, nece meso i perad al uvoze zivu ljudsku stoku? Ima li glavas i sa time veze? kako uopce neko dozvoljava da jedna takva drzava iole utjece na nas zivot ovdje??? Pa oni kad se rode prvo sto dobiju je - karta za Zagreb!!! Gonite se nazad oklem ste dosli, jedite svoje pilice!

  • nzovk14 24.05.2009.

    Nije mi jasno zašto naši prosvjeduju,živim u Metkoviću i Hr. carina ne dopušta prolaz mesa iz BIH.Pa normalno je da BIH donese istu mjeru!

  • alesiaj 24.05.2009.

    Kad bi barem mi prestali uvoziti svo to smeće sa raznih strana, možda bi se domaća ekonomija kolko tolko stabilizirala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare