To je to što me zanima!

Ministarstvo zdravlja ukinulo zabranu Imunološkom zavodu

To znači da je Halmed pogriješio u proceduri kada je prije gotovo 2 godine oduzeo dozvolu za proizvodnju Zavodu koji i dalje ne može proizvoditi pojedine lijekove
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravlja je poništilo odluku Halmeda (Agencija za lijekove i medicinske proizvode) o uskraćivanju proizvodnih dozvola za bakterijska cjepiva i krvne pripravke Imunološkom zavodu, javlja HRTTo znači da je Halmed pogriješio u proceduri kada je prije gotovo dvije godine oduzeo dozvolu za proizvodnju Imunološkom zavodu. Imunološki i dalje ne može proizvoditi pojedine lijekove sve dok Halmed ne izađe ponovno u inspekciju. 

Teoretski, i dalje se može dogoditi da Halmed ponovno ne izda dozvolu, ali s obzirom na to da Zavod posljednjih mjeseci intenzivno radi na preuređivanju pogona sasvim je moguće da dozvolu i vrate. 

Upravo je zabrana proizvodnje bila najveći problem Zavoda koji je zbog toga u dvije godine izgubio 50 milijuna kuna. 

Zainteresirani ulagači u srijedu su mogli predati ponude za spas Imunološkog, a od četiri kandidata samo je građanska inicijativa Visia Croatica predala obvezujuću ponudu.

Ostale tvrtke PharmaS Luke Rajića, Jadranski galenski laboratorij Ive Usmijanija te nizozemski Bilthoven Biologicals su odustale.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Vjevegrica 26.03.2015.

    izgleda da pritisak na Halmed da se ukine zabrana nije urodio plodom, pa se stisnulo na Ministarstvo.

  • marduj 26.03.2015.

    To je za robiju

  • pčela 26.03.2015.

    Jedno je sigurno - sa lakoćom i u kratkom roku možemo VRLO USPJEŠNO uništiti i ono u čemu smo uspješni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare