To je to što me zanima!

Ministrica Divjak opalila po zagrebačkom rektoru Borasu: 'On, zapravo, čuva sinekure...'

Ministrica znanosti i obrazovanja u ponedjeljak je izjavila kako se nije puno toga napravilo u visokom obrazovanju zahvaljujući "akademskim klikama", a na pitanje na koga misli, otvoreno je progovorila o Borasu
Vidi originalni članak

Gostujući u RTL-u Danas, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako će Nacionalni centar adekvatno odgovoriti na žalbe maturanata te da nisu imali posebnih pritužbi koje bi se vezale uz epidemiološke mjere koje se poštuju pri izvođenju mature. 

Komentirajući to što je na listi HNS-a kao neovisna kandidatkinja osvrnula se na svoj dosadašnji mandat:

- Treba imati u vidu da, kad sam prije tri godine došla na ovo mjesto, nismo imali novaca, nije bilo reforme... Danas imamo reformu, ulaganja, prepoznavanje izvrsnosti. Jako se puno napravilo. Nismo uspjeli učiniti veće iskorake u visokom obrazovanju, zahvaljujući akademskim klikama koji su sprječavali promjene, rektorima, srećom ne svima.

Na pitanje na koje rektore misli, odgovorila je: 

- Mislim na rektora najvećeg Sveučilišta u Zagrebu koji je često predvodnik u reakciji koja nije primjerena, a koji umjesto da daje priliku najboljima, zapravo čuva sinekure. Treba donijeti zakone... Sveučilišta trebaju biti motor razvoja, a ne služiti da netko ima ugodno mjesto. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ivanunited 10.06.2020.

    Ma znamo da si u pravu ali zašto u 4 hodine nisi ništa promjenila? Nije bilo vremena ili? Koliko godina ministrica treba da donese par kvalitetnih odluka iza kojih će stajati? Nemate vi hrabrosti odlučiti, ...( vašu online ili klasičnu nastavu djeca mogu, moraju ili ne moraju pohađati.)

  • 09.06.2020.

    Samim prijedlogom da bandić dobije počasni doktorat Boras je jasno pokazao tko je i što je. Sramota zagrebačkog sveučilišta.

  • _Varešak_ 09.06.2020.

    Divjkak je u pravu,Boras je dodjelom počasnog doktorata Čoviću srozao ugled sveučilišta u Zagrebu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare