News

Komentari 10

Ministrica Divjak opalila po zagrebačkom rektoru Borasu: 'On, zapravo, čuva sinekure...'

Ministrica Divjak opalila po zagrebačkom rektoru Borasu: 'On, zapravo, čuva sinekure...'

Ministrica znanosti i obrazovanja u ponedjeljak je izjavila kako se nije puno toga napravilo u visokom obrazovanju zahvaljujući "akademskim klikama", a na pitanje na koga misli, otvoreno je progovorila o Borasu

Gostujući u RTL-u Danas, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako će Nacionalni centar adekvatno odgovoriti na žalbe maturanata te da nisu imali posebnih pritužbi koje bi se vezale uz epidemiološke mjere koje se poštuju pri izvođenju mature. 

Komentirajući to što je na listi HNS-a kao neovisna kandidatkinja osvrnula se na svoj dosadašnji mandat:

- Treba imati u vidu da, kad sam prije tri godine došla na ovo mjesto, nismo imali novaca, nije bilo reforme... Danas imamo reformu, ulaganja, prepoznavanje izvrsnosti. Jako se puno napravilo. Nismo uspjeli učiniti veće iskorake u visokom obrazovanju, zahvaljujući akademskim klikama koji su sprječavali promjene, rektorima, srećom ne svima.

Na pitanje na koje rektore misli, odgovorila je: 

- Mislim na rektora najvećeg Sveučilišta u Zagrebu koji je često predvodnik u reakciji koja nije primjerena, a koji umjesto da daje priliku najboljima, zapravo čuva sinekure. Treba donijeti zakone... Sveučilišta trebaju biti motor razvoja, a ne služiti da netko ima ugodno mjesto. 

Najčitaniji članci