To je to što me zanima!

Ministrica o smrti dječaka u Puli: 'Bilo je velikih propusta'

Inspekcija je u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, kao i u Petrinji u Centru za socijalnu skrb, a Ministarstvo će o rezultatima izvještavati javnost, rekla je ministrica Nada Murganić
Vidi originalni članak

Utvrđeni propusti ukazali su na potrebu preispitivanja organizacije i načina rada s činjenicom da bi se dobrobit djeteta i njegove obitelji trebala staviti u prvi fokus našega rada, kazala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, komentirajući tragediju koja je potresla Hrvatsku.

Upitana kako komentira to da službenica Centra u obzir nije uzela izjavu majke gospođe Chiare da je ona bolesna, kazala je kratko da su utvrđeni propusti te da u Centru nisu izrečene nikakve mjere.

- Molim sve građane, svu zainteresiranu javnost, sve koji su potreseni ovim slučajem, da ovu izjavu prihvate u dobroj vjeri. Ne radi se o nikakvoj šutnji institucija, zaista nam je izuzetno stalo da se ovakvi slučajevi više ne događaju, kazala je.

Danas se inspekcijski nalazi provode u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, kao i u Petrinji u Centru za socijalnu skrb.

Upitana što Ministarstvo po pitanju sprječavanja ovakvih slučajeva može napraviti, odgovorila je da su oni svoj dio odgovornosti prihvatili te da će i dalje raditi u svrhu preventive, na stručnim potporama i modernizacijama.

- Na centrima za socijalni rad su veliki tereti, pravna zaštita je komplicirana. Centri za socijalnu skrb kao i Ministarstvo preuzet će svoj dio odgovornosti, međutim kao i u svakoj životnoj situaciju nisu za ovakve oblike ponašanja isključivo odgovorni centri. Važna je odgovornost svih resora. Naša odgovornost je u tome što smo uočili i priznali. 

- Kompletnu sliku ćemo imati kada dobijemo inspekcijske nalaze koji se provode u Domu za odgoj djece i mladeži Puli i Centru za socijalnu skrb u Petrinji. Radit ćemo s našim stručnim radnicima i o svemu obavještavati javnost. Ja bi iskoristila priliku i pozvala da se smire reakcije na društvenim mrežama, da se smire strasti, jer to čitaju roditelji, to čitaju djeca i to nije dobro za rast i razvoj djece. To ne doprinosi odnosu i radu s djecom.

Ne želimo da se naše ministarstvo veže se nečim što se naziva šutnja u administraciji.

Upitana koje su moguće posljedice i mjere za službenike ako se dogode ovakvi ili slični slučajevi kazala je da će mjere biti izrečene u skladu s razinom odgovornosti i težinom propusta. Na tome, ponovila je, kvalitetno i naporno radimo.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • 31.05.2017.

    Uff,ali ajde da bi se stvari pokrenule najbitnije je uvidjeti i priznati grešku,to je prvi korak,ali ode dijete,užas!

  • 30.05.2017.

    OTKAZ odmah i sad!

  • Zorba 30.05.2017.

    Ovo u Hrvatskoj sto se digadja nema nigdje na svijetu, a toliko te adninistracije da se zapita zasto se bacaju toliki novci a ucinci nikakvi. I sada ta ministrica mudruhe, umjeato da ona prva podnese ostavku

Komentiraj...
Vidi sve komentare