To je to što me zanima!

MIP odobrio vođenje kaznenog postupka protiv Kuščevića

Uskok je početkom rujna pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor...
Vidi originalni članak

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora u srijedu je slijedom zahtjeva Državnog odvjetništva i Uskoka jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika i donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O tome je saborske zastupnike u srijedu navečer izvijestio predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Željko Tušek.

Uskok je početkom rujna pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo ranije je Kuščeviću skinulo zastupnički imunitet.

NAKON SKIDANJA IMUNITETA USKOK je i službeno pokrenuo istragu protiv Lovre Kuščevića

Povjerenstvo je razmatralo i zahtjev donedavnog ministra državne imovine Gorana Marića o ponovnom obnašanju zastupničke dužnosti i donijelo odluku o prestanku mirovanja njegovog mandata, kojom njegovom zamjeniku Mati Čičku prestaje zastupnički mandat.

MIP je, među ostalim, donio odluku o prestanku mirovanja zastupničkog mandata (bivšem ministru poljoprivrede) Tomislavu Tolušiću i prestanku mandata zamjenice zastupnika Vesni Bedeković (aktualnoj ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike).

MIP je u slučaju privatne tužbe odlučio da se imunitet ne skida zastupniku Ivanu Klarinu, jer će se postupci za kazneno djelo klevete moći voditi nakon prestanka mandata, izvijestio je Tušek.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Jaca???? 19.09.2019.

    Nakon Darija, Lovro ne brini se. Ništa se neće loše dogoditi niti tebi :- )))

  • 19.09.2019.

    "Za korupciju osumnjičeni ljudi imaju pravo sjediti u Saboru i glasovati, ljudima soliti pamet, ionako je Sabor, uglavnom, postao satiričko kazališe, odnosno kazalište za lutke". Sabor je pun i glinenih golubova, odnosno ptica klimavica".

  • macor11 19.09.2019.

    19.09.2039 Bivsi ministar uprave Lovro Kuscevic osloboden svake sumnje da je pocinio kaznena djela zloporabe polozaja i ovlasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare