To je to što me zanima!

Mirela Holy: Šume su prirodni resurs i ne smiju se naplaćivati

Novinari su predsjednicu ORaH-a tražili u nedjelju u Splitu da komentira cjenik koji su objavile Hrvatske šume. Holy kaže da se ona s takvim cjenikom ne slaže
Vidi originalni članak

Bitno je da se ljudi rekreiraju u šumama i ako postoji mogućnost da to rade i na biciklističkim stazama koje postoje u sklopu šuma. Naravno da se to ne smije naplaćivati jer je to prirodni resurs. Ja se s tim ne slažem, rekla je predsjednica ORaH-a Mirela Holy u nedjelju na tribini u Splitu. Novinari su je naime tražili da komentira cjenik koji su objavile Hrvatske šume. 

Prema njemu, prije nego što idući put odete s obitelji na roštilj u šumu koja je u državnom vlasništvu i čije održavanje plaćate upravo vi, morat ćete nabaviti dozvolu. Za jedan dan i jednu osobu ona košta 20 kuna, a za cijelu obitelj 40 kuna. Ako ste planirali doći biciklom, to će vas za jednu osobu koštati dodatnih 10 kuna, a za obitelj 20 kuna. 

"Cjenik je zasad mrtvo slovo na papiru"

Nećemo naplaćivati šetnju ili vožnju biciklom kroz šumu, a branje ljekovitog bilja se oduvijek naplaćivalo, rekao je u nedjelju u Dnevniku HTV-a Ivan Pavelić, direktor Hrvatskih šuma, i dodao kako još nije određen datum s kojim će početi naplata.

 - Sve što je objavljeno u medijima je mrtvo slovo na papiru. Nema potrebe za ukidanjem pravilnika, već eventualno za dodatnim pojašnjenjima - rekao je Pavelić.

Idi na 24sata

Komentari 205

  • dedek56 13.05.2014.

    opet neviđena glupost žene koja visoko puca u političkom životu......................šume se bogatstvo i dobro gospodarenje šumama donosi bogatstvo.........poltronka priča što narod želi čuti....................i voda je prirodni resurs a koliko košta i koliki je problem u svijetu??!!! darkerica nemaš ti pojma o životu............

  • ludom 13.05.2014.

    Šume su opće dobro čitavog naroda. Hrvatska ima sreću što ima dosta tog blaga. Šume dakle trebaju služiti za dobro ljudi, a nisu nikakva prčija raznoraznih likova koji se bave politikom. Problem kod nas je u tome, što, kada god likovi na vlasti osjete da su financijski ugroženi, smisle neku novu svinjariju ne bi li od naroda izmuzli koju kunu. A dokaz tomu je i ova glupost s naplatom šetnji po šumama. To vjerojatno nije palo na pamet ni Tahiju. Tko zna, što će nam još spremiti ovi naši paraziti ne bi li i dalje lagodno živjeli na grbači građana ove zemlje?

  • varešak 13.05.2014.

    Kako su vlasti počele još malo pa če nam naolačivati i zrak ko je to posijao u prirodi ljekovito bilje,šumsko voće i ostale šumske blagodati,da nije slučajno to učinila vlast ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare