News

Komentari 205

Mirela Holy: Šume su prirodni resurs i ne smiju se naplaćivati

Mirela Holy: Šume su prirodni resurs i ne smiju se naplaćivati

Novinari su predsjednicu ORaH-a tražili u nedjelju u Splitu da komentira cjenik koji su objavile Hrvatske šume. Holy kaže da se ona s takvim cjenikom ne slaže

Bitno je da se ljudi rekreiraju u šumama i ako postoji mogućnost da to rade i na biciklističkim stazama koje postoje u sklopu šuma. Naravno da se to ne smije naplaćivati jer je to prirodni resurs. Ja se s tim ne slažem, rekla je predsjednica ORaH-a Mirela Holy u nedjelju na tribini u Splitu. Novinari su je naime tražili da komentira cjenik koji su objavile Hrvatske šume. 

Prema njemu, prije nego što idući put odete s obitelji na roštilj u šumu koja je u državnom vlasništvu i čije održavanje plaćate upravo vi, morat ćete nabaviti dozvolu. Za jedan dan i jednu osobu ona košta 20 kuna, a za cijelu obitelj 40 kuna. Ako ste planirali doći biciklom, to će vas za jednu osobu koštati dodatnih 10 kuna, a za obitelj 20 kuna. 

"Cjenik je zasad mrtvo slovo na papiru"

Nećemo naplaćivati šetnju ili vožnju biciklom kroz šumu, a branje ljekovitog bilja se oduvijek naplaćivalo, rekao je u nedjelju u Dnevniku HTV-a Ivan Pavelić, direktor Hrvatskih šuma, i dodao kako još nije određen datum s kojim će početi naplata.

 - Sve što je objavljeno u medijima je mrtvo slovo na papiru. Nema potrebe za ukidanjem pravilnika, već eventualno za dodatnim pojašnjenjima - rekao je Pavelić.

Najčitaniji članci