To je to što me zanima!

Miroslav Škoro osniva Političku akademiju za svoje članove

Šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro već priprema kadar za predstojeće lokalne izbore i osniva Političku akademiju koju će pohađati članovi stranke, piše u četvrtak Večernji list
Vidi originalni članak

Večernju je školu završio, a sad pokreće – političku. Hoće li jedan od profesora u njoj također biti Željko Pervan, iako na listi Miroslava Škore nije uspio ući u Sabor, tek ostaje vidjeti, ali u Domovinskom pokretu kažu kako će njihova Politička akademija okupiti “najeminentnije političare-svjedoke vremena, ekonomiste, povjesničare, demografe, kao i odabrane predavače iz dijaspore”, navodi dnevnik.

Predsjednik Političke akademije Domovinskog pokreta Miroslava Škore, kako joj je puni naziv, bit će Milan Vrkljan, koji je ujedno i predsjednik Škorina Kluba zastupnika u parlamentu, a odluku o pokretanju škole stranka je donijela na sjednici Predsjedništva.

MIROSLAV ŠKORO: 'Podržat ću Zakon o obnovi, ali on je neprovediv, novca nema!'

"Puno puta u posljednjih šest mjeseci na sastancima s našim pristalicama ili članovima otvaralo se pitanje koji svjetonazor, koju ideologiju, koje politike planira provoditi Domovinski pokret kao parlamentarna stranka. Meni je od prvog kontakta s Miroslavom Škorom postalo jasno da moramo biti pokret u punom značenju te riječi, sa široko zastupljenim svim svjetonazorskim razmišljanjima i politikama, od konzervativne, demokršćanske, liberalne do hrvatske svjetonazorske lijevo-socijalne politike" objasnio je Milan Vrkljan kako će Domovinski pokret "kroz snažno domoljublje, istinski nacionalizam i socijalnu osjetljivost" voditi politiku u kojoj će se "naći i starčevićanci, radićevci i tuđmanovci".

NE ŽELI OTKRITI Škoro juriša na gradonačelničko mjesto u Zagrebu: 'Ne bih sad o tome, ali je jako blizu'

"Temeljem te politike, svi građani Hrvatske, bez obzira na svjetonazor, vjeru, političko opredjeljenje ili socijalno mjesto u društvu, moraju Hrvatsku osjećati kao svoju domovinu", govori Vrkljan i dodaje da je upravo Politička akademija prvi, možda i najvažniji, korak u tom smjeru.

"Dvije stranke, HDZ i SDP, u posljednjih 30 godina u više su navrata prevarile svoje birače upravo u svjetonazorskim pitanjima. Posebno je HDZ bježao od svakog svjetonazorskog izjašnjavanja, a znamo da bez ideologije nema politike. Bez politike nema političke vlasti", kaže Vrkljan, dodajući da HDZ nije okupila ideologija, vjera i uvjerenje nego interes, dok će se Politička akademija fokusirati upravo na oblik i sadržaj stranke te na politike, donosi Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jošsmotu 17.09.2020.

    propast ćemo prije il poslije ... sve podobni akademici, radnici, inženjeri, .. nitko se ničim nebavi u ovoj državi osim filozofijom nerada.. to je trenutno 30 godina najaktuelnije

  • ante-portas 17.09.2020.

    Meni to lici na sektu.

  • prokurator 17.09.2020.

    pervan će bit profesor na političkoj akademiji ahahahahahaha dobraaaa :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare