To je to što me zanima!

Mirovine će u rujnu rekordno rasti: Evo za koliko će biti veće

Mirovine će tako, zajedno s prvim ovogodišnjim travanjskim usklađenjem koje je bilo 5,37 posto, u ovoj godini porasti 13,79 posto
Vidi originalni članak

U mjesec dana prosječna je neto plaća porasla za 17 eura, a u godinu dana za 127 eura te je za lipanj iznosila 1150 eura. Urujnu se očekuje rast mirovina, s obzirom da se usklađuju dva puta godišnje prema kretanju plaća i inflaciji.

KOMENTIRA BOJANA MRVOŠ PAVIĆ U Hrvatskoj imamo 1,2 milijuna umirovljenika i 30.000 kreveta za njih u svim domovima

Novo usklađenje bit će za 8,42 posto, piše Večernji.

Službenu odluku o postotku i usklađivanju mirovina od 1. srpnja donijet će Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje krajem kolovoza.

Povećanje mirovina za 8,42 posto, kako očekuje bivši saborski zastupnik iz redova umirovljenika i financijaš Željko Šemper bit će rekordan iznos usklađenja mirovina u više od dva desetljeća i za njega je ovaj put zaslužno jedno od snažnijih povećanja plaća u ovoj godini.

NEMA ZEMLJE ZA STARCE Domovi postaju luksuz: Hrvati sve stariji, a u domovima ima mjesta za 3 posto umirovljenika

Mirovine će tako, zajedno s prvim ovogodišnjim travanjskim usklađenjem koje je bilo 5,37 posto, u ovoj godini porasti 13,79 posto. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 22.08.2023.

    Kolika je danas prosječna mirovina običnih ljudi, radnika ?

  • EmilCandor 22.08.2023.

    Žitarice i nafta su jeftinije nego u posljednjih 20 godina, a vi još uvijek dižete cijene zbog ,,nazovi" energetsko gospodarske krize. Pljuc.

Komentiraj...
Vidi sve komentare