To je to što me zanima!

'Mislio sam si, kako će naši igrati ako mi sada poginemo...'

IZ NOSA IM JE CURILA KRV Ryanairov let iz Dublina za Zadar prisilno je sletio u Franfurt zbog nagle dekompresije u zrakoplovu. Lakše su ozlijeđena 33 putnika
Vidi originalni članak

Nisam se bojao smrti. Razmišljao sam samo hoću li svojom smrću opteretiti hrvatsku reprezentaciju i hoće li zbog nas u finalu nositi crne trakice na rukama, rekao nam je Ante Kvartuč.

U Zračnoj luci Zadar u subotu prijepodne dočekali su ga majka Ika i brat Branimir. Ante je u noći na subotu iz irskog Dublina krenuo u rodni Zadar. Svi članovi obitelji, kojih ima svuda u svijetu, dogovorili su se da će se u nedjelju okupiti u stanu u Zadru kako bi zajedno gledali finalnu utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Ante, koji živi i radi u Los Angelesu u SAD-u, u Irsku je stigao prije nekoliko dana. Boravio je kod prijatelja, a u subotu je planirao stići kući.

Putovao je letom FR7312 u avionu Boeing 737-800. U jednom trenutku u kabini aviona naglo je pao tlak zraka.

- Dekompresija na 11.000 metara i naglo spuštanje na 2800 metara. Prinudno slijetanje na Frankfurt Hahn aerodrom. Jedva čujem na desno uho. Bitno da smo preživjeli - napisao je na Facebooku Miodrag Todorović.

Odmah su se aktivirale maske za kisik. Drugi putnik ispričao nam je kako su djeca počela plakati, a nekim ljudima krenula je krv iz nosa.

- Bili su to najgori trenuci u mojem životu. U zraku ste i sljedeći trenutak padate, uši vas peku, ne možete disati i usta su vam potpuno suha - napisala je Minerva Galvan na Twitteru.

Zbog tehničkog kvara zrakoplov je prinudno sletio na aerodrom u Njemačkoj. Čak 33 putnika zatražilo je liječničku pomoć zbog dekompresije.

Nakon što su sretno sletjeli, Kvartuč je povikao: “Hrvatska je prvak svijeta!”. Kaže da su se svi nasmijali i zapljeskali. Njegova majka od brige nije mogla spavati cijelu noć. Odahnula je tak nakon što je ugledala Antu u zadarskoj zračnoj luci.

Eugen Costin, koji je u Zadar stigao zamjenskim letom kao i Kvartuč, rekao nam je da se nije bojao, no jako se preplašila njegova kći Adriana.

- Ryanairova usluga nakon toga je bila jako loša. Nisu nam ni ponudili hotel, čekali smo deset sati, ljudi su sjedili na podu, a vodu u boksevima i ostatke iz McDonald’sa donijeli su nam na hrpu, pa tko uhvati, njegovo je - ogorčen je Eugen Costin.

Iz Ryanaira kažu kako su putnicima ponudili vouchere za osvježenje i odobrili hotelski smještaj, ali nije bilo dovoljno slobodnih kapaciteta.

- Putnici su se ukrcali u zamjenski zrakoplov u subotu ujutro i sigurno stigli u Zadar. Ryanair im se iskreno ispričava zbog neugodnosti - priopćio je Robin Kiely iz Ryanaira.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • BugsBunny 15.07.2018.

    Mo'š mislit'

  • LOVAC NA PINOKIJE 15.07.2018.

    Lažljivci , zašto ne napišete istinu i zbog čega je avion prisilno sletio, do kada ćete lagati ljude dok se ne desi veće zlo od ovoga???

  • x00x 15.07.2018.

    Malo smo si skromni

Komentiraj...
Vidi sve komentare