Obavijesti

News

Komentari 53

'Mislio sam si, kako će naši igrati ako mi sada poginemo...'

'Mislio sam si, kako će naši igrati ako mi sada poginemo...'

IZ NOSA IM JE CURILA KRV Ryanairov let iz Dublina za Zadar prisilno je sletio u Franfurt zbog nagle dekompresije u zrakoplovu. Lakše su ozlijeđena 33 putnika

VIDEO

Nisam se bojao smrti. Razmišljao sam samo hoću li svojom smrću opteretiti hrvatsku reprezentaciju i hoće li zbog nas u finalu nositi crne trakice na rukama, rekao nam je Ante Kvartuč.

U Zračnoj luci Zadar u subotu prijepodne dočekali su ga majka Ika i brat Branimir. Ante je u noći na subotu iz irskog Dublina krenuo u rodni Zadar. Svi članovi obitelji, kojih ima svuda u svijetu, dogovorili su se da će se u nedjelju okupiti u stanu u Zadru kako bi zajedno gledali finalnu utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Ante, koji živi i radi u Los Angelesu u SAD-u, u Irsku je stigao prije nekoliko dana. Boravio je kod prijatelja, a u subotu je planirao stići kući.

Putovao je letom FR7312 u avionu Boeing 737-800. U jednom trenutku u kabini aviona naglo je pao tlak zraka.

- Dekompresija na 11.000 metara i naglo spuštanje na 2800 metara. Prinudno slijetanje na Frankfurt Hahn aerodrom. Jedva čujem na desno uho. Bitno da smo preživjeli - napisao je na Facebooku Miodrag Todorović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odmah su se aktivirale maske za kisik. Drugi putnik ispričao nam je kako su djeca počela plakati, a nekim ljudima krenula je krv iz nosa.

- Bili su to najgori trenuci u mojem životu. U zraku ste i sljedeći trenutak padate, uši vas peku, ne možete disati i usta su vam potpuno suha - napisala je Minerva Galvan na Twitteru.

Zbog tehničkog kvara zrakoplov je prinudno sletio na aerodrom u Njemačkoj. Čak 33 putnika zatražilo je liječničku pomoć zbog dekompresije.

Nakon što su sretno sletjeli, Kvartuč je povikao: “Hrvatska je prvak svijeta!”. Kaže da su se svi nasmijali i zapljeskali. Njegova majka od brige nije mogla spavati cijelu noć. Odahnula je tak nakon što je ugledala Antu u zadarskoj zračnoj luci.

Eugen Costin, koji je u Zadar stigao zamjenskim letom kao i Kvartuč, rekao nam je da se nije bojao, no jako se preplašila njegova kći Adriana.

- Ryanairova usluga nakon toga je bila jako loša. Nisu nam ni ponudili hotel, čekali smo deset sati, ljudi su sjedili na podu, a vodu u boksevima i ostatke iz McDonald’sa donijeli su nam na hrpu, pa tko uhvati, njegovo je - ogorčen je Eugen Costin.

Iz Ryanaira kažu kako su putnicima ponudili vouchere za osvježenje i odobrili hotelski smještaj, ali nije bilo dovoljno slobodnih kapaciteta.

- Putnici su se ukrcali u zamjenski zrakoplov u subotu ujutro i sigurno stigli u Zadar. Ryanair im se iskreno ispričava zbog neugodnosti - priopćio je Robin Kiely iz Ryanaira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto