To je to što me zanima!

Misterij njemačkog sela koje nije imalo nijedan slučaj covida

Dosad smo imali jako veliku sreću. Možda gore imamo nekog anđela zaštitnika koji kaže - ovo selo ćemo pustiti na miru, kazao je načelnik Heinz Zilles
Vidi originalni članak

Njemačko mjesto Lieg na jugozapadu Njemačke dosad nije zabilježilo nijedan slučaj korona virusa, prenosi Deutsche Welle.

Mjesto se nalazi u idili njemačkog sredogorja Hunsrück, ima vatrogasni dom, osnovnu školu i ogromnu crkvu u središtu. Iako se na prvi pogled ni po čemu ne razlikuje od ostalih njemačkih mjestašca, ovo je mjesto proglašeno 'korona free zonom'.

SMANJUJE RIZIK OD ZARAZE Sprej za usta koji štiti od korone? Austrijanci izumili sredstvo koje neutralizira virus

Naime, u Liegu živi preko 400 stanovnika od kojih ni jedan nije bio pozitivan na korona virus tijekom proteklih 14 mjeseci od kada je krenula pandemija Covida-19.

- Dosad smo imali jako veliku sreću, naravno, to je još uvijek samo trenutno stanje. Možda gore imamo nekog anđela zaštitnika koji kaže - ovo selo ćemo pustiti na miru - kazao je ponosno načelnik Heinz Zilles (57).

'Čudo iz Liega' privlači medije

Nakon što su lokalne novine objavile članak o 'čudu iz Liega', još se nije naslućivalo kakvu će medijsku lavinu to pokrenuti. Reporteri dolaze jedan za drugim, hoće znati što to Lieg čini drukčije i bolje od drugih. Što je, dakle, tajni recept, osim malo sreće?

- Imamo odličnu seosku zajednicu, puno volontera koji se odmah uključuju i prihvaćaju posla. Svi se vide kao dio tima Liega i surađuju. To što politika često proklamira, ali ne provodi, to mi uzimamo u vlastite ruke - kaže Zilles.

KRAJ KORONE? Covid će se liječiti tabletama? Pfizer će do kraja godine na tržište izbaciti anti-covid pilulu

Kako kaže načelnik, tajni recept je jednostavan - disciplina, pridržavanje pravila i pomaganje drugima. 

- U Liegu ni jedna jedina osoba ne osporava postojanje koronavirusa. Ljudi se pridržavaju pravila, razboriti su i disciplinirani i prihvaćaju činjenicu da imamo pandemiju s dalekosežnim posljedicama za cijeli svijet - dodaje načelnik.

Podsjetimo, od početka epidemije koronavirusa u Njemačkoj se već zarazilo više od tri milijuna ljudi, u nekim općinama je trenutno sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika preko 400.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • drazen.m 28.04.2021.

    Vjerojatno u tom selu nema političara, liječnika i naučnika koji su dovoljno zaglupljeni da svaku prehladu, gripu, ( ... ) proglase koronom a sve zbog vlastite promidžbe i eventualne koristi od prodaje kojekakvih antikorona izmišljotina, uključujući i nedovoljno provjerena cijepiva ...

  • Queen N 28.04.2021.

    Ako je dosad nisu dobili sad ce kad novinari nahrle😂😅

  • morioni 28.04.2021.

    Njemačko pridržavanje pravila, kod nas je: tko više krši pravila, veća je faca, pogotovo u crkvi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare