To je to što me zanima!

Misteriozna tetovaža bombaša i kripto-ucjenjivača: 'To je znak Germana još iz desetog stoljeća'

Bombaši uhićeni u Rijeci, Nijemac i Hrvat s prebivalištem u Njemačkoj, postavljali su eksplozivne naprave pred dućanima Plodina zbog ucjene. Tražili su ogroman novac u kriptovalutama
Vidi originalni članak

Dvojica "bombaša" koji su za vikend eksplozijom prodrmali riječki Tower Centar, u vlasništvu Plodina, i potom postavili bombu i pred trgovinu Plodina u Kostreni ucjenjivali su jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Policija je potvrdila kako su od Plodina tražili milijunski iznos u kriptovalutama. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od njih njemački je državljanin i boravio je u Hrvatskoj s falsificiranim dokumentima, a drugi je Hrvat s boravištem u Njemačkoj. Prilikom sprovođenja istražnom sucu prvi put su fotografirani i jedan od njih, snažniji muškarac s bradom, na glavi je imao neobične tetovaže.

ISPITALI SU IH DORH o uhićenju muškaraca zbog bombi u Rijeci: Htjeli su iznuditi milijune u kriptovaluti

S jedne strane baš na glavi, iznad uha, imao je tetovirane takozvane rune - znakove koje su davno koristili neki germanski narodi, najviše u Skandinaviji te na Britanskim otocima. Runska abeceda inače postoji u nekoliko inačica, a najstarije rune su iz Švedske, Danske i Germanije.

BOMBAŠIMA POSTAVILI KLOPKU VIDEO Policija o bombama u Rijeci: 'Prijetnjama su pokušali iznuditi višemilijunske iznose'

- Na glavi ima čitav drevni znak iz desetog stoljeća - potvrdio nam je stručnjak za tetovaže.

SERIJSKI BOMBAŠI VIDEO Pogledajte privođenje Hrvata i Nijemca osumnjičenih za postavljanje bombi u Rijeci

Tetovaža na vratu tumači se kao runa koju zovu "Wunjo", a predstavlja sreću, užitak, nadu, harmoniju, prijateljstvo, uglađenost... Ne poklapa se baš s postavljanjem bombi u trgovačke centre i pokušajem reketarenja Plodina, zbog čega su obojica uhićeni. No, rune su na svojim insignijama koristili i SS-ovci, pa ih danas prisvajaju i neke neonacističke skupine. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • uwaga 29.05.2023.

    Peder

  • Ajnfah_Aus_ 29.05.2023.

    Prvo dron na studente, sad bombe pred turističku sezonu...Zna se.....Ništa nije slučajno.

  • ljaszlo 29.05.2023.

    Trebalo bi malo pročačkati odakle Ćurkoviću novac za kupnju Tower centra. ...eto vam motiva ...usput pogledati i Miškovića i Kalema, ali ne, to su "ugledni"građani..Sad je pitanje,tko stoji iza ove dvojice koji dižu zgrade u zrak?...

Komentiraj...
Vidi sve komentare