To je to što me zanima!

Mjesec dana bez vode: 'Dosta nam je, svi ćemo se odseliti!'

Mještani Lončarice, Velike Dapčevice i Đapčevićkih Brđana mjesecima nemaju vode, a kroz mjesto im jure i kamioni. Doduše, vodu im cisternama dopremaju, ali je to neredovito...
Vidi originalni članak

Svake godine po nekoliko mjeseci živimo bez vode jer nam bunari presuše. Posebice tijekom ljeta, a obećanja iz Gradske uprave Grubišnog Polja nam gotovo svakodnevno stižu kako će se stanje popraviti, ogorčeno nam govore mještani Lončarica, Velike Dapčevice i Dapčevićkih Brđana.

Njih 83 potpisalo je peticiju s kojom će pokucati na vrata gradonačelnika Zlatka Mađeruha jer im je, kako tvrde, dosta života bez vode. Doduše, vodu im cisternama dopremaju, ali je to neredovito. Nedavno su zbog kvara na cisterni mjesec dana bili bez vode. Za to vrijeme se svatko snalazio kako je znao.

- Razumijemo sve poteškoće oko gradnje vodovodne mreže do nas, da je to velika investicija. Barem da cisterne budu redovite, jer kad se nalije u bunar 10 kubika vode, žedni bunari odmah polovicu popiju tako da nam ostane oko pet kubika, što je dovoljno za nekoliko dana - kaže mještanin Drago Horvat.

Dodaje kako oni koji se bave poljoprivredom stalno ovise o cisternama. Uz to, mještani će gradonačelnika upozoriti na još jedan problem, a to je cesta koja spaja G. Polje s Viroviticom i koju zbog skupih cestarina koriste teretna vozila koja tutnje kroz naselje brzinama puno većima od dopuštenih.

- Meni je proljetos tijekom kiše u sobu uletio val vode jer je prozor bio na kip te smo suprug i ja bili okupani u krevetu. Zimi kad napada snijeg, onda nam ralica snijegom zatrpa krovove – govori jedna mještanka koja je željela ostati anonimna. Horvat, koji je u Domovinskom ratu branio zemlju, kaže da će se odseliti ako se stanje ubrzo ne popravi. Isto su nam rekli i drugi mještani.

- Znam da problem mještana nije od jučer i nekoliko puta sam intervenirao vezano uz popravak cisterne kako bi se voda redovitije dovozila. Prije nekoliko mjeseci sam razgovarao s odgovornim u Hrvatskim cestama koji su obećali iznaći rješenje kako bi se promet tom dionicom smirio – rekao nam je gradonačelnik Mađeruh.     

Idi na 24sata

Komentari 36

  • kakiš 31.08.2017.

    Vodu bi vi,ma nemoj!

  • lovric 31.08.2017.

    našoj Vladi ionako odgovara da se si odselimo i odemo ...

  • 31.08.2017.

    Znači mediji su stigli do faze kad se tragedija ljudi koji nemaju osnovnu životnu potrebu stavlja u rubriku zanimljivosti. Bravo .

Komentiraj...
Vidi sve komentare