To je to što me zanima!

Mjesec dana nisu vidjeli da ona ima slomljenu nogu...

Štefi Kuhar (72) pozlilo je. Pala je i slomila nogu. U bolnici su joj izliječili krvarenje u želucu, ali nitko nije obraćao pozornost na plavu, otečenu nogu
Vidi originalni članak

Preklinjala sam ih da joj pomognu, a oni su mi samo okretali leđa, govori Karolina Banović iz Vrbovca. Njezinoj majci Štefi Kuhar (72) je pozlilo 18. rujna te se onesvijestila. Prevezli su je u bolnicu u zagrebačkoj Dubravi. Obavili su joj neurološke pretrage. Sve je bilo u redu te su je poslali liječniku interne medicine dr. Mariju Tadiću.
- Jako ju je bolio trbuh, ali on ga je samo nekoliko puta lagano dodirnuo i uputio nas specijalistima. Te pretrage bi čekali mjesecima. Tražila sam da mamu ostave u bolnici i detaljno je pregledaju. Nije htio pa smo otišle - prisjeća se Karolina, čijoj je majci iste večeri opet pozlilo. Povraćala je ugruške krvi, a krv joj je izlazila i iz nosa, usta te u stolici. Opet se onesvijestila i pala je na nogu. Sutradan ju je Hitna vratila u bolnicu u Dubravi, gdje je ostala deset dana.
- Pukla joj je žilica u želucu i taj su problem riješili. Noga joj je svakim danom bila sve više plava i natečena. Upozorili smo liječnike, ali oni nisu reagirali - govori očajna kći. Nakon povratka kući staricu je boljela noga. Kći i zet više nisu znali u čemu je problem. Prošli utorak, gotovo mjesec dana nakon prvog odlaska u bolnicu Dubrava, očajna Karolina otišla je po uputnicu za rendgen noge. Tada su shvatili da je starici cijelo vrijeme bila slomljena lijeva noga.
Stavili su joj longetu, a potom i gips. Kost joj je sama počela zarastati, ali krivo. Nitko ne zna kakav će biti ishod. Štefa, kaže kći, samo leži u krevetu i ni s kim ne komunicira. Jučer je ponovno završila u bolnici. Pretpostavljaju da je riječ o moždanom udaru.

"NIJE ODMAH KRVARILA"
Dr. Mario Tadić iz bolnice Dubrava tvrdi kako na Štefinu prvom pregledu kad je stigla u bolnicu nije bilo nikakvih znakova krvarenja iz njenog probavnog sustava. Nakon što su pacijenticu ponovo primili nakon mjesec dana i utvrdili prijelom noge, nisu komentirali kakav će biti ishod.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bina10 24.10.2009.

    kirurg tako i tako ne bi op. ženu u tako lošem općem stanju. tek kada se pooravi može na kir. stol. a od longete bi vjerijatno dobila trombozu to su poslijedice ležanja u krevetu. ženi su spasili glavu a sigurno će i nogu

  • brižno blago 24.10.2009.

    žalosno... da su imali plavu kuvertu sigurno bi joj pomogli!!!

  • Pichlyk 23.10.2009.

    Trebali su se ranije obratiti hitnoj, a ne toliko čekati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare