To je to što me zanima!

Mladen Milošević o presudi: "To je eutanazija domoljublja"

Županijski sud u Šibeniku, sa sutkinjom Jadrankom Biga Milutin na čelu, osudio je Miloševića na 22 mjeseca zatvora zbog navodne pronevjere 1,4 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Sa koliko se selektivnosti hrvatsko pravosuđe odnosi prema nekima, nije slučajna uzrečica o postojanju jednakih i jednakijih, istaknuo je Mladen Milošević, osnivač i bivši urednik Braniteljskog portala.

U šatoru prosvjednika, na adresi Savska 66, održao je konferenciju za novinare kako bi ukazao na problem nepravednih suđenja u Hrvatskoj. Naime, Županijski sud u Šibeniku, sa sutkinjom Jadrankom Biga Milutin na čelu, osudio je Miloševića na 22 mjeseca zatvora zbog navodne pronevjere 1,4 milijuna kuna. Sve na štetu Udruge oboljelih od PTSP-a “Tvrđava Knin” kojoj je na čelu.

- Ovo je eutanazija hrvatskog domoljublja na djelu. Osudili su me po hitnom postupku i bez ikakvih dokaza - smatra Milošević.

Istraga je trajala pet godina tijekom kojih su ispitani brojni svjedoci. Protiv njega je svjedočila knjigovotkinja, za koju vjeruje da je bila ucijenjena. Tvrdi da su tijekom suđenja na nju vršili pritisak te uništavali dokaze o njegovoj nevinosti. Svi ostali svjedoci, iako su bili pozvani od strane DORH-a, svjedočili su u njegovu korist.

- Ja nisam ekonomist i nisam znao što potpisujem. Vjerovao sam ženi s kojom sam radio godinama - ističe Milošević.

Prema njemu, za donošenje presude ponajviše je odgovorna Senka Klarić Baranović, sutkinja Vrhovnog suda, iznimno bliska sa sutkinjom Milutin, a javnosti poznata iz slučaja Glavaš. Navodeći njene prošle funkcije, naglašava kako nije podobna da “udari pečat na njegovu sudbinu”.

Tvrdi da se od samoga početka znao ishod ovog suđenja te da su ga mnogi u sudnici čak i prespavali. Dvadesetak dana prije donošenja same presude, sudu je poručio:”Izvadite iz džepa papire i pročitajte mi optužnicu jer znam da ste ju unaprijed pripremili”. Želja mu nije ispunjena.

- Sve ovo nije upereno protiv mene i istine koju volim pisati, nego protiv Braniteljskog portala koji tu istinu prenosi - uvjeren je Milošević te istaknuo kako je želio vjerovati u hrvatsko pravosuđe.

Međutim tvrdi da ovo nije izoliran slučaj jer je protiv velikog broja branitelja podignuta optužnica ili ih tek čeka suđenje.

Branitelji okupljeni u Savskoj 66 vjeruju kako je ovim potezom ipak razotkriven jedan krak “sudske hobotnice” te su pozvali ministra pravosuđa Orsata Miljenića da se “uhvati u koštac i s ovakvim stvarima”.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • batan_1 28.05.2015.

    Do kada ce se ne placanje racuna,rezija,poreza, sudskih troskotroskova,alimentacija pokrivati Domoljubljem !!!

  • Hiroo_Onoda 28.05.2015.

    Po ovom izgleda da su svi suci kriminalci, a svi kriminalci poštenjačine. Nisam još čuo da je optuženik uz hrpu dokaza o krivici priznao krivnju. Najčešće čujem - časni sude nisam kriv! Kakva smo mi to nacija postali? Kriminal svemirskih razmjera nas je bacio na koljena i u siromaštvo, a nitko nikada nije kriv.

  • XX87SS 27.05.2015.

    Evo ja ću biti isto domoljub, odležim tu zatvorsku kaznu bez ikakvog problema za taj 1.4 milijuna kn. A vi uživajte i dalje!;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare