To je to što me zanima!

Ratko Mladić na sudu: Govorit ću istinu, ali mi donesite zube

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ratko Mladić se pojavio kao svjedok na suđenju Karadžiću, ali bez zubala. Sud je odredio stanku te su naložili čuvarima da iz zatvora donesu Mladićevo zubalo
Vidi originalni članak

Ratko Mladić je u utorak na sudu u Haagu na početku svjedočenja kazao kako će govoriti istinu, ali moli osiguranje da mu iz ćelije donesu zube kako bi mogao normalno govoriti, javlja Večernji list.

Mladić je ponovio kako ne priznaje Haaški sud te je istaknuo da je branio svoj narod. Sud je nakon toga odredio pauzu i naložio čuvarima da idu u zatvor u Scheveningenu te da donesu Mladićevo zubalo. 

Umjesto zakletve Mladić je predložio da pročita svoje misli koje je u ponedjeljak navečer napisao. 

- To nije sud pravde, to je sotonski sud, koji sudi nama Srbima - kazao je Mladić. Nakon što je sjeo kazao je kako je zaboravio staviti zube.

- Traži! Brže j****! - uzviknuo je Mladić. Obratio se i sucu.

>>> Suđenje uživo možete pratiti OVDJE

- Vi ste gospodine Kwon podosta mlađi od mene. Vršite pritisak na mene. Ja se ne bojim nikoga osim Boga. Vaše floskule i lažne optužbe ne bendam nizašto. Dat ću izjavu, ali ne priznajem vaš sud - rekao mu je. 

Mladić i Karadžić prvi put zajedno u sudnici

Bivši čelnik Vojske Republike Srpske Ratko Mladić se u utorak pojavio kao svjedok na suđenju Radovanu Karadžiću, ratnom predsjedniku Republike Srpske.

Obojici se pred sudom u Haagu sudi za genocid u Srebrenici, progon hrvatskog i bošnjačkog stanovništva, teror nad stanovnicima Sarajeva te uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, javlja Bportal.

Haaški tribunal je u prosincu prošle godine izdao obvezujući nalog za svjedočenje Mladiću, koji je prije toga odbio poziv Karadžića. Odvjetnik Ratka Mladića istaknuo je kako će Mladić na sudu kazati da iz zdravstvenih razloga nije sposoban svjedočiti.

Karadžić je još ranije najavio kako Mladića planira pitati je li ga ikada obavijestio da su ili da će zarobljenici iz Srebrenice biti ubijeni, te da li je znao da su građani Sarajeva izloženi kampanji snajperskog djelovanja i granatiranja.

Idi na 24sata

Komentari 213

  • anell 29.01.2014.

    kao da njih briga za nas. sve je ti njima masno plaćeno sav ovaj igrokaz.

  • anell 29.01.2014.

    tko visoko leti nisko pada. njega se i vrag odrekao,

  • Old bat 29.01.2014.

    Meni je baš drago da ih zahebava svih tamo na sudu. Kad smo devedesetih pokušavali pokazati svijetu s kim imamo posla, nisu vjerovali nego smo bili svi isti. E, sada neka vide.

Komentiraj...
Vidi sve komentare