Obavijesti

News

Komentari 213

Ratko Mladić na sudu: Govorit ću istinu, ali mi donesite zube

Ratko Mladić na sudu: Govorit ću istinu, ali mi donesite zube
2

Ratko Mladić se pojavio kao svjedok na suđenju Karadžiću, ali bez zubala. Sud je odredio stanku te su naložili čuvarima da iz zatvora donesu Mladićevo zubalo

VIDEO

Ratko Mladić je u utorak na sudu u Haagu na početku svjedočenja kazao kako će govoriti istinu, ali moli osiguranje da mu iz ćelije donesu zube kako bi mogao normalno govoriti, javlja Večernji list.

Mladić je ponovio kako ne priznaje Haaški sud te je istaknuo da je branio svoj narod. Sud je nakon toga odredio pauzu i naložio čuvarima da idu u zatvor u Scheveningenu te da donesu Mladićevo zubalo. 

Umjesto zakletve Mladić je predložio da pročita svoje misli koje je u ponedjeljak navečer napisao. 

- To nije sud pravde, to je sotonski sud, koji sudi nama Srbima - kazao je Mladić. Nakon što je sjeo kazao je kako je zaboravio staviti zube.

- Traži! Brže j****! - uzviknuo je Mladić. Obratio se i sucu.

>>> Suđenje uživo možete pratiti OVDJE

- Vi ste gospodine Kwon podosta mlađi od mene. Vršite pritisak na mene. Ja se ne bojim nikoga osim Boga. Vaše floskule i lažne optužbe ne bendam nizašto. Dat ću izjavu, ali ne priznajem vaš sud - rekao mu je. 

Mladić i Karadžić prvi put zajedno u sudnici

Bivši čelnik Vojske Republike Srpske Ratko Mladić se u utorak pojavio kao svjedok na suđenju Radovanu Karadžiću, ratnom predsjedniku Republike Srpske.

Obojici se pred sudom u Haagu sudi za genocid u Srebrenici, progon hrvatskog i bošnjačkog stanovništva, teror nad stanovnicima Sarajeva te uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, javlja Bportal.

Haaški tribunal je u prosincu prošle godine izdao obvezujući nalog za svjedočenje Mladiću, koji je prije toga odbio poziv Karadžića. Odvjetnik Ratka Mladića istaknuo je kako će Mladić na sudu kazati da iz zdravstvenih razloga nije sposoban svjedočiti.

Karadžić je još ranije najavio kako Mladića planira pitati je li ga ikada obavijestio da su ili da će zarobljenici iz Srebrenice biti ubijeni, te da li je znao da su građani Sarajeva izloženi kampanji snajperskog djelovanja i granatiranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature