To je to što me zanima!

Mladić izgorio u zatvoru u Puli: Iscurio video iz njegove ćelije

Bojan Bešić (25) je po zatvorima proveo ukupno pet godina. Zadnju kaznu od 8 mjeseci, služio je zbog prijetnje bivšoj djevojci i nezakonite upotrebe osobnih podataka
Vidi originalni članak

Ekipa Provjerenog donosi ekskluzivnu snimku zatvorske nadzorne kamere koja prikazuje posljednje trenutke života 25-godišnjeg Bojana Bešića, koji je izgorio u pulskoj samici 16. studenog 2015.

Bojan je po zatvorima proveo ukupno pet godina. Zadnju kaznu od 8 mjeseci, služio je zbog prijetnje bivšoj djevojci i nezakonite upotrebe osobnih podataka.

Dogodilo se to samo dva mjeseca prije nego što je trebao izaći na slobodu. Bojan je zapalio gumenu sobu, to jest samicu. Plamen se proširio, a pravosudni policajci nisu reagirali. Ugušio se, a tijelo je potom izgorjelo. 

- Na snimci se jasno vidi da je izvukao upaljač iz desnog džepa, a oni tvrde iz usta. On je htio privući pažnju na sebe i da ga izvuku od tamo. Više puta okreće i gleda u kameru s čuđenjem što nitko ne reagira - kaže Vedran Bešić brat pokojnog Bojana. 

O ovom se slučaju u pulskom zatvoru, u gradu puno govori, a u javnosti vrlo malo zna.

- Jedan od pritvorenika je prilikom izlaska iz zatvora odnosno premještaja u drugu instituciju izjavio da je bio svjedok tog nemilog događaja. Dok je ćelija gorjela i dok se osjetio dim i čula vika, čuo je kako čuvari govore da će ga malo pustiti kako bi naučio lekciju i došao pameti,a  u međuvremenu su se vrata od topline raširila i nije ga bilo moguće spasiti tako da je do kraja izgorio. On je taj dan preseljen u drugu instituciju, a to je čuo dok je čekao da ga presele - kaže pulski službenik.

Ekskluzivnu snimku pogledajte u večerašnjoj emisiji Provjereno na Novoj TV.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • BLACKDOG 13.05.2016.

    Ne želim pogledati uopće, on je bio čovjek i nije zaslužio da na njegovoj smrti znatiželjne oči pasu svi oni koji se hrane tuđim jadom i da raznorazni portali dižu gledanost njegovom smrtnom agonijom.

  • jozabroz 13.05.2016.

    to sta je on kriminalac ,sad na stranu,,vrlo je jasno kako "funkcionira" sustav u puli,,vrlo je jasno da unutar sustava ima dosta onih koji bi trebali ili otici ili bit u zatvoru,kao i onaj dio koji sve vidi sta se dogada i samo prate, i kad treba,ko "slucajno " snimka iz zatvorske kamere ugleda svjetlo dana,,)))) pitanje br 1 koliko je ljudi u njihovoj pu udaljeno iz sluzbe zbog droge ili drugog oblika kriminala?br 2 koliko ih jos "odoljeva" napadima??br3 odgovorni za taj zatvor ili cak za cijeli sustav,naravno uvjek i dalje ostaju u "sedlu"..cudno ha? nije cudno s obzirom da je ekipa bas "uigrana"))))))

  • jejunum 13.05.2016.

    neka je izgorio..to nek je opomena sličnim probisvijetima da pripaze na ponašanje..

Komentiraj...
Vidi sve komentare