To je to što me zanima!

Mladić popio litru energetskog napitka u sat vremena i umro

Tinejdžer Davis Cripe (16) se iznenada se srušio i umro u učionici u Južnoj Karolini (SAD). Srce mu je stalo od unosa previše kofeina u kratko vrijeme, potvrdio je mrtvozornik
Vidi originalni članak

Davis Cripe popio je najmanje litru energetskih napitaka u samo nekoliko sati, što je izazvalo srčanu aritmiju, stanje u kojem srce prestane pravilno kucati.

Mrtvozornik, Gary Watts, upozorava da je kratko vrijeme u kojem je Davis popio toliko kofeina bilo fatalno, a ne količina. Naglašava da bi neki drugi dan ista količina, popijena u isto vrijeme, bila bezopasna.

- Sve ovisi od čovjeka do čovjeka, zato je toliko i opasno, naglašava Gary.

Zdrava odrasla osoba može dnevno unijeti oko 400 mg kofeina bez da osjeti štetne posljedice. Davis je unijeo oko 500 mg.

Davisov otac Sean upozorava druge roditelje da informiraju svoju djecu o opasnostima energetskih napitaka:

- Stojim pred vama slomljena srca u nadi da će nešto dobrog proizaći iz svega ovoga. Tinejdžeri i studenti, prestanite kupovati energetska pića. Mogu biti opasna!

Idi na 24sata

Komentari 34

  • NikšaKasaš 16.05.2017.

    Crazy wolf je pakiran po litru, a frend i ja smo uredno slistili litru na eks, izašli van, lumpovali cijelu noć i ujutro išli na spavanje. I nikad nikome ništa. I tako skoro 2 godine. Ovaj očigledno nije bio tako zdrav. Te kemikalije ne piješ ako imaš problema sa srcem, bubrezima ili jetrom.

  • _Varešak_ 16.05.2017.

    Eto on je od tih pića dobio krila.

  • EvEvil 16.05.2017.

    To su 2 veće limenke RedBulla! Pa WTF?! Nije problem u piću nego u klincu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare