To je to što me zanima!

Mladića (21) osudili na sedam godina zatvora: Vozio kroz crveno i usmrtio vozačicu...

Vozio je 123 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h. Od siline udara Honda je odbačena na metalni stup. Vozačici nije bilo spasa, njezin sin je s teškim ozljedama prebačen u bolnicu.
Vidi originalni članak

Na sedam godina zatvora osuđen je u Splitu Ante Barišić (21) koji je u ljeto 2022. sa samo 19 godina za volanom terenca Mercedes prošao kroz dva crvena svjetla i usmrtio vozačicu Honde koja je u autu bila s djetetom. Do nesreće je došlo iz smjera Splita prema Kaštelima. Nije bio pod utjecajem droge ni alkohola. Samo je kazao da se htio pokazati prijateljima, piše Dalmatinski portal.

Vozio je 123 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h. Od siline udara Honda je odbačena na metalni stup. Vozačici nije bilo spasa, njezin sin je s teškim ozljedama prebačen u bolnicu. 

SLUČAJ IZ 2021. Vozačica odbila test na drogu pa priznala konzumaciju kokaina: Dobila je kaznu od 900 eura

Barišić je, piše DP, isprva šutio, da bi na kraju suđenja priznao djelo u cijelosti. Kao olakotne okolnosti uzete su u obzir njegova dob i priznanje, no ne i žaljenje i kajanje.

- Moje je osobno uvjerenje, a mislim i porotnika, da ste to kazali reda radi. Prvo ste rekli da niste krivi, tek kada je suđenje došlo do kraja izrazili ste žaljenje i kajanje zbog sankcije - kazao je okrivljenom sudac Dinko Mešin.

TEŠKO JE OZLIJEĐEN Mladi vozač (19) izazvao sudar: Vozio prebrzo, izgubio kontrolu pa udario auto u suprotnoj traci

Presudu je mladić ispratio bez ikakve reakcije. Njegovi roditelji su nakon izlaska sa suda zaplakali.

UPOZORILA VOZAČE Pločanku skoro udario auto pa sama iscrtala 'zebru': Došao mi je prekršajni nalog od 250 eura!

Unatoč teškoj prometnoj nesreći koju je skrivio u kolovozu 2022., Barišić je nastavio voziti. U Zadru su ga početkom 2023. uhvatili u prekoračenju brzine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • centarfor9 15.03.2024.

    Bravo suci. Koliko su dobili oni trkači na autocesti (Lamborgini i Nissan) koji su se sudarili pri utrkivanju i ubili suvozačicu iz Dubrovnika. Zašto se sve slučajevi ne kažnjavaju jednakom kaznom. Tijeznima jednako, pijanima strože, drogiranima najstrože. Za jednu smrt minimalno 8 godina, za dvije 12 a za tri šesnaest godina zatvora bez cjenkanja o mitu za presudu,.

  • Drogbosnup87 14.03.2024.

    A koliko će Banožić dobiti, nasprem ove presude njemu minimalno 14 godina.

  • liliZG2.0 14.03.2024.

    plaćati uzdržavanje sinu pokojne vozačice i on i njegovi roditelji koji su ga tako odgojili ,.... a sucima... žalosno je što je on i nakon nesreće uhvaćen za volanom 2023 u prekoračenju brzine u zadru.. što to govori o vama koji mu niste oduzeli vozačku barem do okončanja suđenja ako ništa drugo. sram -vas- može- biti tzv. suci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare