To je to što me zanima!

Mlatili ga šipkama i palicama u zgradi, krvi je bilo po zidovima

Čini se kako je napad motiviran nerazjašnjenim imovinsko-poslovnim odnosima, navodno upravo oko novogradnje u kojoj je u srijedu ujutro napadnut 63-godišnjak
Vidi originalni članak

U Puntarskoj ulici u središtu Splita u srijedu ujutro je napadnut 63-godišnji O.V. koji je zadobio teške ozljede te je prebačen u splitsku bolnicu. Iz policije su potvrdili da je došlo do napada, no nisu željeli izlaziti u javnost s bilo kakvim detaljima.

TEŠKO JE OZLIJEĐEN Brutalni napad u centru Splita: Šipkama su izudarali muškarca

Mlatili ga palicama, morao na operaciju

Neslužbeno doznajemo kako je muškarac napadnut u novogradnji u kojoj stanuje, dok je izlazio iz lifta prema stubištu, jutros oko sedam sati. Navodno su ga napala trojica muškaraca “naoružani” palicama i šipkama, prvo ga izudaravši po nogama, a potom po glavi i tijelu.

Prema prvim informacijama, nije životno ugrožen, no ozljede su toliko teške da je bio potreban operativni zahvat.

Policija još nije stupila u kontakt sa žrtvom napada. U zgradi gdje se dogodio mučki napad i gdje O.V. stanuje nismo puno toga doznali jer je dio stanova još neuseljen, a susjedima je policija kazala kako ne smiju komunicirati s medijima.

Žrtva je gradila s partnerom

Ipak, čini se kako je napad motiviran nekakvim nerazjašnjenim imovinsko-poslovnim odnosima, navodno upravo oko novogradnje u kojoj je napadnut 63-godišnjak.

Teren na rubu marjanske šume, između kvartova Varoš i Spinut, obiteljsko je nasljeđe supruge napadnutog muškarca, inače sestre poznatog splitskog skladatelja i producenta, koji tu ima i svoj studio.

- U gradnju je ušao s partnerom, ne znam točno kako su podijelili uloge u smislu odnosa investicije te podjele dobiti, ali odmah se dalo naslutiti da bi računica mogla poći ukrivo... - kazao nam je dobar poznavatelj situacije.

Građevinski radovi su poskupjeli već kod izgradnje temelja jer su izvođači naišli na izuzetno tvrde stijene zbog kojih je došla najteža mehanizacija.

- Iz okolnih zgrada se okupila skupina susjeda koji su ih tužili zbog izgradnje objekta jer je navodno u Park-šumi Marjan, no koliko je meni poznato ta je tužba odbačena, zgrada je u građevinskoj zoni. Međutim, cijene su otišle u nebo, nije baš da prodaja “cvate” iako jest riječ o atraktivnom objektu i poziciji - rekli su nam neki od susjeda, dodajući kako je cijena manjeg stana od 104 metara kvadratna (!?) bila 480 tisuća eura, dok penthause na vrhu stambene “urbane vile” na obroncima Marjana košta okruglih pet tisuća eura za kvadrat.

Nisu čuli svađe, ali znaju za razmirice

Susjedi u mirnoj uličici šokirani su napadom na 63-godišnjaka. Govore kako je miran čovjek kojeg su posljednje vrijeme, od useljenja, viđali u šetnji do obližnje kvartovske trgovine.

Nisu čuli nikakve svađe, prepirke ili druge probleme, jer su navodno razmirice između poslovnih partnera trajale već koji mjesec. Za sada se čini da je upravo to motiv ovog napada, ali tek treba vidjeti što će utvrditi policija.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • listovača 19.12.2019.

    Ovo su najbolji maniri građevinske mafije!

  • bikerpula 19.12.2019.

    Policija zabranila susjedima da razgovaraju sa medijima , ko da rješavaju napad na kule blizance a slučaj je jasan jer je netko nekoga nasadio za veliku lovu a pravnim putem se to ne bi riješilo za 50 godina(kod nas) i zato očekujmo još takvih situacija

  • uffnezgodan 19.12.2019.

    5000 eura za kvadrat?! U Splitu!? Ok u Zagrebu,ali Split!? To meni dojde nekako kak Daruvar ili pak Našice...Nemreš vjerovati

Komentiraj...
Vidi sve komentare