To je to što me zanima!

Moderna: Očekujemo manje prihode od cjepiva protiv Covida

Moderni je u 2022. godini glavni izvor prihoda bilo cjepivo protiv koronavirusa koje im je donijelo 18,4 milijarde dolara
Vidi originalni članak

Američka farmaceutska tvrtka Moderna preliminarno je procijenila prihod od prodaje cjepiva protiv Covida 19 u 2023. godini na 6,7 milijardi dolara i najavila oštar pad i u novoj godini.

U 2022. godini kompanija je uprihodila 19,3 milijarde dolara, a glavni izvor prihoda bilo je cjepivo protiv Covida koje im je donijelo 18,4 milijarde dolara.

VIDEO: OTKRIVAJU VIRUSE Testirali smo se kombiniranim testom za koronu, gripu i RSV: 'Nestašica je po ljekarnama'

Potražnja je u međuvremenu naglo pala i Moderna je lani nanizala tromjesečne gubitke. U rezultatima za drugo tromjesečje naveli su da su zbog ažuriranja cjepiva i smanjene potražnje bili prisiljeni otpisati zalihe, što ih je stajalo 464 milijuna dolara.  

U studenom procijenili su da će se prihod od prodaje cjepiva u 2023. kretati u rasponu od šest do osam milijardi dolara.

Najnoviji procijenjeni iznos od 6,7 milijardi dolara uključuje 700 milijuna dolara odgođenog prihoda od prodaje u okviru globalnog saveza za opskrbu cjepivima GAVI.

VLADA EPIDEMIJA Muči vas dugotrajni misteriozni kašalj? Hrvatskom hara RSV, evo što kažu liječnici o virusu

U preliminarnoj procjeni objavljenoj u utorak Moderna napominje da je povećala udio u američkom tržištu cjepiva protiv COVID-19 u jesenskoj sezoni 2023. na 48 posto, sa 37 posto u istom razdoblju 2022.

U ovoj godini očekuju četiri milijarde dolara prihoda od prodaje cjepiva protiv Covida i respiratornog sincicijskog virusa (RSV), napominjući da bi ponovo trebali pozitivno poslovati u 2026. godini.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 14.01.2024.

    Broj ciklusa PCR nema značajne razlike između slabih i jakih simptoma.PCR nije nikakav zlatni standard. Stariji i ostali trebaju na izborima birati bolju stranku koja zna ulagati u medicinu.

  • samocenzura 09.01.2024.

    promaseno izmisljeno cijepivo,covida vise nema ,,

  • splitmoj 09.01.2024.

    Sve šta ste "zaradili" je bilo politička igra koja će bit zapamćena kao najcrnija tiranijaI genocid. A vi ste kreatori skupa sa who,i tedrosom zločincem

Komentiraj...
Vidi sve komentare