To je to što me zanima!

Modrić zatražio da se postupak protiv njega vodi u Zagrebu

Svi svjedoci, te vještaci, kao i ostali sudionici procesa, među kojima i sam Modrić, su iz Zagreba. Zbog toga je, prema stavu obrane, logično da se postupak prebaci u Zagreb
Vidi originalni članak

Luka Modrić zatražio je da se postupak protiv njega zbog lažnog svjedočenja u procesu protiv Zdravka Mamića ne vodi u Osijeku.

Svi svjedoci, te vještaci, kao i ostali sudionici procesa, među kojima i sam Modrić, su iz Zagreba. Zbog toga je, prema stavu obrane, logično da se postupak prebaci u Zagreb. Time bi se smanjili budući troškovi procesa i olakšalo njegovo vođenje.

O ovom zahtjevu odlučuje Vrhovni sud RH u čijoj je nadležnosti delegacija sudskih postupaka na druge sudove.

Optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv Modrića je u ožujku podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku i na teret mu stavilo davanje lažnog iskaza. Proces je trebao započeti na Općinskom sudu u Osijeku.

Modrić je, prema optužnici, lažni iskaz dao na osječkom Županijskom sudu, a taj sud je izravno nadređen Općinskom sudu u Osijeku. Postoji i šansa da bi u slučaju žalbe na presudu u postupku protiv Modrića upravo Županijski sud u Osijeku bio nadležan da o njoj odlučuje. Zato bi, prema stavu obrane, moglo doći do svojevrsnog sukoba interesa.

 

Idi na 24sata

Komentari 98

  • božanstvena_komedija 08.06.2018.

    Gledam i slušam danas Modrića nešto prije tekme, uz amneziju počeo i zamuckivati.

  • UNPROFOR 08.06.2018.

    Najcrnije mi je bilo njegovo ponašanje na dodjeli posle finala prvaka ! Modriću , da voliš, kako si se zapasao sa zastavom RH oko guzice , ti ne bi lagao pred sudom ! Šta misliš , da će ti lažno rodoljublje šta pomoći na sudu ? Drmnite mu i kaznu za nedolićnu upotrebu državnih simbola RH !

  • PRAVILO BROJ 8 08.06.2018.

    buduci da se radi o idolu mnogih mladih treba ga drasticno kazniti upravo zbog toga da njegov primjer muljze i dvolicnosti nikome ne bude primjer,a svi oni koji tvrde suprotno da je zvijezda i zasluzan za promociju rh nisu u pravu drzavu trebaju zastupati i promovirati casni posteni iskreni muzi ne mulajtori i jude koje sve rade za novac

Komentiraj...
Vidi sve komentare