To je to što me zanima!

Mogli bi pobjeći: Otmičarima malene Maše 30 dana pritvora

Djevojčica navodno sliči kćeri jedne od otmičarki. Žena je htjela dijete odvesti na sud i predstaviti je kao svoju kćer te dokazati bivšem mužu da dijete nije njegovo
Vidi originalni članak

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor od 30 dana francuskim državljanima koje se sumnjiče za otmicu djevojčice u beogradskom naselju Braće Jerković, piše Blic.

Kako javlja RTS, sudac je odredio pritvor zbog opasnosti od bijega i mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Osumnjičeni su ispitani u Tužilaštvu za organizirani kriminal uz prisustvo odvjetnika i tumača za francuski jezik.

Djevojčica sliči kćerki otmičarke

Podsjećamo, uhićeni otmičari, koji su u petak poslijepodne kod Beograda oteli djevojčicu Mašu (2), policiji su priznali prave motive otmice rekavši kako su djevojčicu htjeli ukrasti jer sliči kćerki jednoj od otmičarki. 

Riječ je o francuskoj državljanki koja s bivšim partnerom na sudu vodi spor za skrbništvo nad djetetom. 

Djevojčicu je primijetila na Facebooku gdje je tražila dijete slično svom. Našla je Mašu i organizirala otmicu s planom da dijete odvede na sud u Francusku i predstavi je kao svoju kćer, a sve kako bi na DNK testu očinstva bivšem partneru dokazala da dijete nije njegovo. Vjerovala je da će plan uspjeti jer je otac dijete vidio samo jednom. Otmičari tvrde kako su nakon pojavljivanja na sudu planirali vratiti Mašu u Srbiju. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Posetilac 16.03.2015.

    Uz ucesnike neponasaju se primereno ni ljudi iz rezije... Hocu da kazem da su mislim bas Maci dali zadatak da bude drska prema svima taj dan i da ce dobiti nagradu. Los kvalitet TV programa je zajednicki Balkanu. Jako mi je zao sto nasi programi nemogu biti poput Discovery, Animal Planet itd. Vrtim nase kanale i sve glupost za gluposti i onda prebacim na neki od tih dobrih Americkih ... i prosto me uhvati muka... Uvek kad prebacim na te dobre kanale zapitam se zasto je kod nas to neizvodivo. Moji su verujem pogledali i gledaju svaki sou program i seriju koja je isla na TV. NAkon rucka odem uvek u sobu. MOji me pitaju zasto nepijem kafu sa njima - zato sto nemogu da slusam te serije koje oni gledaju sve vreme boravka u kuci i poceo dan akala makala akala makala dopire sa televizora. Jedan lik u turskoj seriji drzi zxenu za kosu, ona sva naravno izbezumljena a on joj drzi pistolj na slepoocnici... I ta scena traje tako jedno 5 minuta ona rida, on se dernja na nju... Pa majko rodjena kako da uz to pijem kafu ?

  • Posetilac 16.03.2015.

    Covece u kakvom smo to stajnu. Nase pravosudje se mrcvari sa onim MIskovicem, nikako da ga zbajboce. Sad nam jos samo fali da se ovi izvuku ... A da neko ukrade kobasicu u radnji odmandrljo bi u zatvoru ko mali majmun.

  • jedan čitatelj 16.03.2015.

    Negdje sam pročitao imena otimičara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare