To je to što me zanima!

'Mogli su ih spasiti od majke iz pakla, ali ništa nisu napravili'

ZLOSTAVLJANJE DJECE: Inspekcija je utvrdila kako je varaždinski Centar za socijalnu skrb od 1991. godine nadzirao majku koja je podvodila tri maloljetne kćeri
Vidi originalni članak

Izvanredni upravni i stručni nadzor Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdio je propuste u radu varaždinskog Centra za socijalnu skrb.

Inspekcija je u nadležni centar došla sredinom ožujka nakon priče o ženi (50) iz okolice Varaždina koja je godinama starim muškarcima podvodila tri maloljetne kćeri. Pod nadzorom spomenutog centra obitelj je bila od 1991. godine, a nikome od stručnih radnika nije bilo čudno što jedna od podvođenih djevojaka svakih nekoliko godina rađa djecu čiji su očevi nepoznati

Nisu reagirali ni na to da mala djeca spavaju u koferima na ormaru, polugola zimi trče dvorištem i što nemaju nikakvih uvjeta za normalan život.

Otac spomenute obitelji umro je prije tri godine, no Centar za socijalnu skrb to je saznao tek kad je cijela jeziva priča izašla u javnost. Upravo su 24sata donijela detaljnu i jezivu ispovijed zlostavljanih djevojaka, koje je majka alkoholičarka tjerala da se prostituiraju sa starim muškarcima iz sela, i to za vrećicu graha, vegetu, zamrznuto pile...

24sata

Iako je nadzorom utvrđeno da nisu mogli znati za podvođenje, našli su mnoge propuste u radu centra spram ove obitelji od 1991. do danas. 

Kako neslužbeno doznajemo, oba roditelja su 2002. godine kažnjena uvjetnom zatvorskom kaznom, a premda su sukladno tadašnjem Obiteljskom zakonu mogli oduzeti djecu i spriječiti pakao, to nisu učinili. 

Štoviše, iz neobjašnjivih razloga centar je 2007. godine zaključio da ovoj obitelji mjera nadzora nije potrebna i prekinuo je sve do 2013. No nažalost, kaznene prijave protiv odgovornih ne mogu se podignuti zbog zastare.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • nlukac11 16.04.2015.

    Bez puno razgovora - otkaze ravnatelju - soc. radnici zaduženoj za obitelj i ostalima uvezenim u vrzino kolo - na burzi ima puno kvalitetnijih i savjesnijih osoba od ove bagre . A i gospođica ministarka šuti ko kurva ilitu drek u travi - moralno bi bilo da podnese ostavku ali takov okot na to ne pomišlja- ukratko ukinuti sve centre za soc. skrb i s njima na burzu - dati im kramp i lopatu v ruke i arbeit te ukinuti sve soc. naknade - otvoriti radna mjesta i ak neče delati nek živi i crkne pod mostom - dosta je bilo plaćanja za lenguze od strane poštenih radnih ljudi . Zasluži pa češ imati a ako ne - krepaj.

  • Filomena 16.04.2015.

    sredina u kojoj živimo nije ružičasta. kada se nešto dogodi kasno je otkloniti štetu koja je nastala. djeca ispaštaju cijeli svoj život! zasljepljeni smo svojim životom i ne vidimo što se događa oko nas. dali sva djeca ovoga svijeta imaju pravu majku koja ih je rodila ili im je to maćeha, dali imaju pravog oca ili im je to očuh?

  • Maddog 16.04.2015.

    jadna djeca,,,trauma za cijeli život

Komentiraj...
Vidi sve komentare