To je to što me zanima!

Moldavija zabranila simbole 'Z' i 'V', Rusija reagirala: 'Budite pažljivi, ne možete platiti plin'

Predsjednica Sandu je odluku o zabrani spomenutih simbola obrazložila riječima da pridonose podijeljenosti u zemlji te da je njima mjesto na "smetlištu povijesti"
Vidi originalni članak

Ruski čelnici oštro su reagirali na zabranu proruskih ratnih oznaka u bivšoj sovjetskoj republici Moldaviji, javlja u srijedu dpa.

Početkom tjedna Kišinjev je zabranio simbole "Z" i  "V" koji predstavljaju potporu ruskim trupama koje ratuju u Ukrajini te također lentu Svetog Jurja, oznaku pristaša ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali proruskih separatista u Ukrajini.

Ruski zastupnik Aleksej Puškov zaprijetio je predsjednici Maji Sandu da će njezina zemlja završiti na "smetlištu povijesti".

NISU MOSKVI NAMETNULI SANKCIJE Nova odluka Rusije: Državljani BiH mogu ulaziti u našu zemlju bez vize, ali imamo par uvjeta

"Trebala bi biti malo pažljivija kada su u pitanju Rusija i njezini simboli, posebice imajući u vidu da Kišinjev ne može platiti ruski plin", rekao je Puškov.

Moldavija je uvelike ovisna o ruskom plinu.

Sandu je odluku o zabrani spomenutih simbola obrazložila riječima da pridonose podijeljenosti u zemlji te da je njima mjesto na "smetlištu povijesti". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Moldavija, smještena između Ukrajine i Rumunjske, traži članstvo u EU, ali je 9. ožujka objavila da ne želi članstvo u NATO savezu, navodeći da je načelo neutralnosti sadržano u ustavu zemlje.

PREISPITIVANJE ZBOG RATA Ankete pokazale: Sve je više Šveđana koji žele ulazak u NATO

Kišnijev je Ukrajini uputio humanitarnu pomoć, ali se suzdržao od slanja vojne opreme i naoružanja. S obzirom na neutralni status zemlje, Moldavija se nije pridružila sankcijama Zapada protiv Rusije.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 8

  • avatar2 20.04.2022.

    Treba uvesti totalni embargo na naftu i plin iz Rusije pa sto kosta kosta a onda nek Putlin to prodaje Kini i nek pokusa Kinu ucijenjivati s tim sto prodaje.Biti ce on brzo kineska pudlica a sanjao je da gospodari svijetom

  • mrzimpoloticare 20.04.2022.

    Rusi ce zabranit jos disat ljudima, daj rusi ohladite malo.

  • pšk koalicija 20.04.2022.

    rusija u bankrotu za 6 mj, ljudi nece imat kaj za jest kao u sjevernoj koreji ovisit ce o humanitarnoj pomoci

Komentiraj...
Vidi sve komentare