To je to što me zanima!

'Imamo slike mrtvog Osame, ali ne puštamo ih jer su gnjusne'

Osama bin Laden ima prostrjelnu ranu iznad lijevog oka, a vidljivi su i dijelovi mozga. Zbog toga vlasti nisu sigurne treba li objaviti fotografije ubijenog terorista ili ipak ne
Vidi originalni članak

Obamina administracija posjeduje autentične fotografije mrtvog bin Ladena, ali još uvijek raspravljaju hoće li ih pustiti u javnost, potvrdile su vlasti za ABC News.

- Nema sumnje da se radi o njemu - rekao je jedan dužnosnik koji je osobno vidio fotografije. 

Vlasti se dvoume oko puštanja fotografija jer su, kako su objasnili, gnjusne. Osama bin Laden ima prostrjelnu ranu iznad lijevog oka, a vidljivi su i dijelovi mozga. S druge strane smatraju da bi slike trebale biti objavljene kako ne bi bilo sumnje da su Amerikanci dosita ubili najtraženijeg terorista. 

Objavljena fotografija ubijenog bin Ladena je fotomontaža?

Fotografija na kojoj se vidi ubijeni Osama bin Laden ubrzo je u ponedjeljak obišla svijet, no prema svemu sudeći ta je slika lažna. Brojni mediji prenijeli su fotografiju, no njenu autentičnost nisu potvrdili ni pakistanski, ni američki dužnosnici. NBC javlja kako su dobili upozorenja dvojice američkih službenika kako je fotografija lažirana. 

Na prvi pogled, izraz lica i brada 'mrtvog' Osame gotovo su identični arhivskoj slici. Novinari NBC-a su preklopili dvije slike na kojima se vidi kako se poklapaju. Pojašnjavaju i kako je gornji dio slike oko rana loše obrađen te je jasno da je slika manipulirana. 

Agencija AFP također je objavila obje slike te pojašnjavaju da je donji dio izrezan i zalijepljen na drugu fotografiju.

Neki mediji javljaju da je ta fotomontaža napravljena prije pola godine. 

Ovdje pogledajte kako je vjerojatno napravljena slika lažnog Osame

Idi na 24sata

Komentari 177

  • MajaDoJaja 04.05.2011.

    nema više Sadama ni Osame.....koga će sad krivit za svo zlo ovog svita.......pogledajte Zeigest 1,2 i 3......virujte mi sve će vam bit jasno! Kakve smo mi svi budale!!!!

  • BlackAngel 03.05.2011.

    Jooooj ovi ameri uz sav Hollywood nisu nis naucili:) Masonski stakori, pa smiju se narodu koliko su naivni. tc tc tc

  • JunFan 03.05.2011.

    'Imamo slike mrtvog Osame, ali ne puštamo ih jer su gnjusne' - Neka nam ih ipak pokažu, jer već smo navikli gledati gnjusne slike u našem saboru i vladi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare