To je to što me zanima!

Moon Jae-in: 'Drugi susret Kim -Trump važan napredak'

Analitičari drže da bi drugi susret trebao donijeti konkretne rezultate, kako se ne bi oživjela sjevernokorejska nuklearna kriza. Pjongjang nije potvrdio održavanje susreta
Vidi originalni članak

Najava drugog summita Donald Trumpa i Kim Jong Una predstavlja " važan napredak" u mirovnim pregovorima na korejskom poluotoku, ali još postaje sumnje u denuklearizaciju, rekao je u ponedjeljak južnokorejski predsjednik Moon Jae-in.

Američki predsjednik i sjevernokorejski čelnik bi se trebali sastati u Hanoju 27. i 28. veljače nakon što su se prvi puta sastali u lipnju 2018.

U Singapuru su  Kim i Trump potpisali deklaraciju o denuklearizaciji korejskog poluotoka, ali od tada nije ostvaren nikakav napredak.

Analitičari drže da bi drugi susret trebao donijeti konkretne rezultate, kako se ne bi oživjela sjevernokorejska nuklearna kriza.

Pjongjang nije potvrdio održavanje susreta.

"Nastupilo je doba mira i napretka na poluotoku", rekao je Moon u prvim izjavama nakon objave novog susreta.

On je priznao da još postoje sumnje mogu li uspješno biti riješena pitanja denuklearizacije poluotoka i mirovnog procesa.

Dvije Koreje i Washington su nastavili razgovor o toj temi jer čvrsto vjeruju u smjer kojim treba kročiti u budućnost, dodao je južnokorejski predsjednik.On je posrednik između Pjongjanga i Washingtona i pokušava premostiti jaz koji ih dijeli u pitanju nuklearnog programa.
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Vihor🐎 12.02.2019.

    Sjevrna Koreja i Iran, čvrst zalogaj za amere i Trumpa. Moja podrška svim samostalnim i neovisnim državama kao što su Venecuela, Iran, Sjeverna Koreja, Libija, Sirija. Samo ne dozvoliti američku demokraciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare