To je to što me zanima!

Mora platiti 56.000 kuna: Baka prosvjedovala pred sudnicom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Slavonski Brod: Marija Kirin (88) je tužila Silviju Kohon Mišić radi povrata novca kojeg joj je posudila. No, izgubila je spor i sada mora plaćati mjesečno 718 kuna
Vidi originalni članak

Marija Kirin (88) iz Slavonskog Broda u utorak je prosvjedovala ispred zgrade Općinskog suda, jer smatra da je nepravedno osuđena da plati 56.000 kuna ljudima kojima je devedesetih godina posudila ondašnji 60.000 njemačkih maraka.

- Radi se o našim bivšim kućnim prijateljima koji imaju Luna-park. Novac im je trebao da kupe nove aparate za zabavu i vozila pa su me pitali da im posudim novac. Pošto sam i ja nekada sama posuđivala od drugih odlučila sam im pomoći. Novac sam im dala u nekoliko navrata, pa i za kupovinu automobila jer im se njihov kojeg su imali pokvario. Problemi su nastali kada su trebali vratiti novac. Uspjela sam od njih dobiti 29.000 i ostali su mi dužni još 31.500 maraka. Počeli su s osporavanjem tog duga pa sam ih 2002. godine odlučila tužiti. Nažalost ovaj sud je presudio u njihovu korist i sada im ja u 88. godini života moram od svoje mirovine od 1600 kuna plaćati mjesečno 718 kuna - rekla je plačući teta Marija, koja je poznata po tome što se na svim značajnijim obljetnicama iz Domovinskog rata pojavljivala s velikom svijećom. 

Marija Kirin je bila i na vjenčanju mladog kraljevskog para Kate i Williama u Londonu

- Gospođa Marija Kirin tužila je Silviju Kohon Mišić radi povrata dara. U tom parničnom predmetu tužiteljica Marija Kirin je odbijena s tužbom i tužbenim zahtjevom u cijelosti. Sukladno presudi tužiteljica Marija Kirin, s obzirom na to da je izgubila spor, dužna je tuženoj naknaditi troškove parničkog postupka u iznosu od 43.700 kuna. Taj postupak je pravomoćno okončan - rekla je Kristina Zetović Urbanovski, glasnogovornica Općinskog suda u Slavonskom Brodu. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • CroFenx 05.07.2014.

    dase obratit kao sin kohon misic silve moja majka je preminula 31.10.2012 a kirin marija i dalje vreda cak je dosla na sahranu i tamo vredala govorimi damije mater novo vjerska kurva lazljivica lopovica svako dnevno salje preteca pisma u kojima je svaka druga rjec ubiti ubiti ljudi ja sin silve kohon misic sam prvo teski ratni invalid moja cestita majka meje pustila sa 16 godina da branim nasu hrvatsku tesko sam ranjen u glavu to jest imam geler 3x5 milimetara u po mozga iskreno mene je strah jer nemogu vise trpit dami neko vrjeda pokojnu mater ito preko tiska i nikom nista stace se desit ako neko nesto ne poduzme neznam al znam da netreba vise ni kap casa se prelila a slavonsko brodska policija je nedaj boze nikom a stose tice presude dokazanoje da kirin marija ne govori istinu apsurd je jos veci znaci tolke godine sud i ne govorenja istine kirin marija nije kaznjena stoje moju majku lazno optuzila sramotila za njenog zivota pa i danas se sve to nastavlja prema nama djeci kohon misic silve

  • MilanJanus 01.05.2014.

    sad k utjerivaqcima da oni izvuku sudske troskove :D

  • klošar1990 10.04.2014.

    Ne znam drugu stranu prče i volio bih ju ćuti,jer svaka ovakva priča ima dvije strane!! Jedna stvar me zanima,zašto je našem pravosuđu trebalo čak 12 godina za jednu običnu presudu,te zbog toga sada poraženi u procesu mora dati 43 700 kn troškova i gluposti,takve stvari bi se mogle riješiti u godinu dana,maksimalno dvije,ali ipak je ovo hrvatsko pravosuđe,odnosno ovo je moguće samo u Hrvatskoj!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare