To je to što me zanima!

Morala je iseliti: Mjesecima ne može u stan zbog insekata

Dragici Damjanić (68) stan su okupirale stjenice. Uništile su joj sav namještaj, a nju su cijelu izbole. Stan joj čiste i otrovnim bombama, no i dalje nema pomoći...
Vidi originalni članak

Dragica Damjanić (68) iz Velike Gorice na smetlište je izbacila sav namještaj osim kuhinje i ubacila hrpu otrova. Iščupala je parkete, izbila prozore, a na smetlištu je i televizor, jer su masovno ispadale iz njega, te sva njezina odjeća.

- Nemam što odjenuti za zimu, niti jednu jaknu nemam, sve sam morala baciti. Još ću morati izvaditi sve štekere jer su mi rekli da se i tamo skrivaju. Nisam odmah shvatila da se radi o stjenicama. Budila sam se puna plikova, svrbjelo me je cijelo tijelo. Liječnici su me tri mjeseca liječili od alergije. Popila sam oko 200 tableta, uzeli su mi i komad kože s bedra da bi vidjeli na što sam toliko alergična. I tko zna kako bi saznala da imam stjenice da mi jedna starica nije rekla - priča očajna Dragica. U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo su potvrdili da joj je stan prepun malih, tvrdokornih krvopija.

U stanu živi zadnjih 12 godina. Sad se morala iseliti, a preuzeli su ga radnici dezinsekcije. Šest puta su ga špricali i tri puta tretirali bombama koje prsnu i otrov rasprše u svaki kutak. Zadnju bombu stavili su u petak. Ovih dana bi trebala ponovno prespavati u stanu.

- Smrt mi je ponovno ići tamo spavati - preplašena je. Dragica je pogriješila jer je u jednom trenutku pomislila da se riješila krvopija, pa je podigla kredit i kupila novi krevet, laminat i ugradila PVC stolariju. Sad joj je ponovno sve uništeno. Centar za socijalni rad pomogao joj je s gotovo 2000 kuna jednokratne pomoći.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • vinja 11.10.2012.

    Koliko sam shvatila gospođa stanuje u zgradi pa je velika vjerojatnost da su se stjenice raširile i u druge stanove jer ako ih ima u utičnicama onda im nije problem preći i do utičnica drugih stanova i zapravo nastaniti cijelu zgradu. Grozno.

  • Marijana24_1 11.10.2012.

    Kako im je uopće tako dugo trebalo da uspostave dijagnozu? Sličan slučaj imam i ja gdje mi je doktorica opće medicine odgovorila da su me izgrizle buhe a ja alergična na salamu. Tko je tu lud, tko normalan. Ne zna se. Ali slažem se sa pojedinim ljudima ovdje čistite cijelu zgradu jer se gamadi nećete riješiti.

  • studentica___ 11.10.2012.

    Bilo je toga u Studentskom domu Stjepan Radić. Najčešće dolaze po zidovima od donjih katova. Vjerojatno nema samo ta gospođa u zgradi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare