To je to što me zanima!

"Moramo razmisliti o ideji da se oženjeni muškarci zarede"

Papa Franjo je rekao u najnovijem intervjuu kako je otvoren za ideju da oženjeni muškarci koji duboko osjećaju vjeru postanu svećenici i obavljaju određene zadaće
Vidi originalni članak

Njemački tjednik "Die Zeit" objavio je razgovor s papom Franjom. Papa je izjavio da je otvoren za ideju da oženjeni muškarci postanu svećenici. 

Pomanjkanje svećeničkih zvanja postaje sve ozbiljniji problem s kojim se Crkva mora suočiti, rekao je Papa u intervjuu, prenosi CNN.

Dodao je da je potrebno stoga produbiti mogućnosti boljeg uključivanja u crkvene službe oženjenih muškaraca s provjerenom dubokom vjerom, posebno u nekim područjima gdje se manjak svećenika jače osjeća, pri čemu treba precizirati zadaće koje oni mogu preuzeti na sebe.

Tvrdi kako ukidanje celibata nije opcija i kako je nedopustivo puštati u sjemeništa mlade koji nemaju istinsko zvanje.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Mercedes s klasa 11.03.2017.

    Nikako, oni su vjenčani sa Crkvom, to onda dovodi u pitanje i naš brak, tj.svetost braka. Ako nisu spremni za celibat, onda nisu za to zvanje i na tu nazovimo žrtvu. Svećeništvo je poziv...

  • kokaza10 10.03.2017.

    Celibat se neće ukinuti, ali će svoj sexualni nagon tajno zadovoljavati gdje god stignu. E moj Papa znaš li ti što ti tvoji rade, nemaš nevinih.

  • donor4 10.03.2017.

    sad ce nam popovi uzeti sve zenske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare