To je to što me zanima!

Bizarna poruka na stranici imotske crkve: 'Dođi na misu...'

Fotografija se već mjesecima nalazi na više privatnih profila i najvjerojatnije je kao "imotski crnjak" prenesena i na ovaj profil kojeg uređuje, laik pridružen franjevačkoj zajednici
Vidi originalni članak

Nisu to službene stranice Franjevačkog samostana u Imotskom, ostao je zatečen gvardijan fra Kristijan Stipanović na naš upit za komentar fotografije koja se nalazi na Facebook stranicama Samostan i župa Imotski. Radi se naime o fotografiji na kojoj stoji poruka "dođi na misu, ne čekaj da te drugi donesu".

Fra Kristijan nadalje ističe kako te stranice ne uređuje niti jedan svećenik i da čak ni ne zna što je na njima jer da sam nema Facebook profil.

- Pogledat ću i kontaktirati osobu koja to uređuje. To nije službena poruka Crkve i mi ne stojimo iza takvih objava. Na takav način se ne može slati poruka vjernicima za dolazak na misu - rekao nam je gvardijan koji je napomenuo da će zatražiti da se fotografija ukloni.

Mi pak, iz izvora bliskih Crkvi, saznajemo da je to fotografija koja se već mjesecima nalazi na više privatnih profila i da je najvjerojatnije kao "imotski crnjak" prenesena i na ovaj profil kojeg uređuje, laik pridružen franjevačkoj zajednici.

- Puno je lijepih poruka koje se mogu uputiti vjerničkom puku za dolazak na svete mise, a ne ovakve, kao što je ova. Mi svi skupa trebamo biti ponizni i služiti Bogu na istinski način. Nitko sebi ne smije dopustiti da se ovako ponaša i ovakve objave pušta pa makar se tu radilo i o crnom humoru - rekao nam je jedan svećenik upitan za komentar. Pomalo morbidna poruka još uvijek se nalazi na stranici župe i samostana.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • daniela2 04.09.2018.

    Meni je ovo bas smijesno :)

  • MarkoMiric 04.09.2018.

    Morbidna ? Naravno jer "dolazi" iz Crkve. Da je neka parada "ponosa" bilo kakva poruka bi bila najveci civilizacijski doseg. "Na takav način se ne može slati poruka vjernicima za dolazak na misu " Sramota i odgovora svecenika koji se izgleda vise brine za korektnost nego to sto je poruka bas fora i kao takva nije za raspravu , cak i da je netko iz Crkve ovako nesto postavio. Sramota.

  • crni2012 04.09.2018.

    Mi krscani idemo u crkvu , pravoslavci imaju isto crkvu ili kako vec a muslimani đamiju , a nevjernici izmisljaju gluposti. Nitko vas ne sili da dajte crkvi novac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare