To je to što me zanima!

MORH i umirovljeni generali dogovorili stručnu suradnju

Ministar obrane Josip Buljević izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom, ističući važnost intenziviranja buduće suradnje MORH-a i Hrvatskoga generalskog zbora
Vidi originalni članak

Ministar obrane Josip Buljević sastao se u petak s članovima Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ) na čelu s njegovim predsjednikom, generalom zbora u mirovini Pavlom Miljavcem, a na tom su se sastanku dogovorili o stručnoj suradnji Ministarstva obrane (MORH) i HGZ-a, koji je izrazio želju pomoći svojim znanjem i iskustvom.

 

Kako je izvijestio MORH, na sastanku s tom udrugom, koja okuplja umirovljene generale i admirale, bili su i zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Mirko Šundov sa suradnicima. Razgovarali su o aktualnim pitanjima u obrambenom sektoru, a načelnik Glavnog stožera general pukovnik Šundov sa suradnicima upoznao je članove HGZ-a s planiranim projektima i aktivnostima Oružanih snaga u idućem razdoblju.

Ministar obrane Josip Buljević izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom, ističući važnost intenziviranja buduće suradnje MORH-a i HGZ-a kako bi zajedno pridonijeli razvoju i unaprjeđenju Oružanih snaga, MORH-a te hrvatskog obrambenog i sigurnosnog sustava u cijelosti.

"U svom radu nastojat ću koristiti koliko god je moguće vaše znanje i iskustvo", rekao je ministar Buljević članovima HGZ-a i izrazio želju da takvi susreti postanu uobičajeni te da se suradnja nastavi organiziranjem tematskih skupova.

S tim u vezi odmah su se dogovorili i o dva uža stručna tima koja će u sljedećem razdoblju svojim znanjem i iskustvom pokušati pomoći u savladavanju izazova na području zrakoplovstva te vezano uz sigurnosne izazove u okruženju.

"Drago mi je što se susrećemo i razmjenjujemo mišljenja. Među vama su znalci koji mogu dati svoj doprinos izgradnji obrambenog sustava", rekao je general pukovnik Mirko Šundov. 

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora, general zbora u mirovni Pavao Miljavac zahvalio je ministru Buljeviću na pozivu i organizaciji današnjeg sastanka. Rekao je kako očekuje kvalitetnu suradnju te je dodao da Hrvatski generalski zbor ima kapacitete na koje Ministarstvo obrane može ozbiljno računati.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 7ivo777 11.04.2016.

    narod vapi za povratkom generala, domoljuba,lopova, kriminalaca,plačenika,vozaća zidara,kožara,zastitara i ostalih pljačkasa naseg društva,dobro nam došli lopovi

  • 7ivo777 11.04.2016.

    vratite nam lopove

  • 7vuk777 09.04.2016.

    sad će vozaći,kožari,stolari,plačenici,viljuškaristi,građevinci,naftaši i ostali popraviti stanje u hv,sa lele idemo na kuku lele

Komentiraj...
Vidi sve komentare