To je to što me zanima!

MORH: Na mimohod u Zagreb dolaze 42 strana izaslanstva

Ministarstvo obrane zaključuje kako su zadovoljni “iznimno velikim odazivom diplomatskog i vojno-diplomatskog zbora” koji će uveličati mimohod u Zagrebu
Vidi originalni članak

Na svečani vojni mimohod u Zagrebu koji će se u povodu 20 godina vojno-redarstvene akcije Oluja održati u utorak 4. kolovoza, doći će čak 42 strana izaslanstva, među njima predstavnici država i međunarodnih organizacija, veleposlanici i vojni izaslanici. 

Dolaze dvojica američkih visokih generala, poljski zamjenik načelnika Glavnog stožera i jedan general, BiH će predstavljati ministrica obrane i načelnik Glavnog stožera, Litvu zamjenik ministra obrane, Albaniju načelnik Glavnog stožera, dok Makedoniju zastupaju general i visoki dužnosnik Ministarstva obrane.

Iz Ministarstva obrane RH poručili su kako su na mimohod pozvani bilateralni partneri s kojima MORH ima intenzivnu obrambenu suradnju. Naglašavaju kako pozvane države same odlučuju kako će sudjelovati u mimohodu, u skladu s tradicijom i nacionalnim odlukama. 

Ističu i kako su se od 15-tak pozvanih zemalja gotovo sve odazvale. Ministarstvo obrane zaključuje kako su zadovoljni “iznimno velikim odazivom diplomatskog i vojno-diplomatskog zbora” koji će uveličati mimohod u povodu 20. obljetnice operacije Oluja.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • HappySrecko 04.08.2015.

    oce doc onaj satnik iz slovenije,kod njih je to najveci cin

  • Mladen Kozic 04.08.2015.

    Svim braniteljima želim sretanu 20 godišnjicu Oluje ,da je proslave dostojanstveno i u što večem broju i u Zagrebu i u Kninu

  • jošnasima 04.08.2015.

    Možda dođe i netko iz Srbije, da vidi uživo kako izgleda pobjednička vojska, jer u svojoj državi pobjedničku vojsku nemaju gdje vidjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare