To je to što me zanima!

'Most podržava ideju da se Ina kupi novcem od prodaje HEP-a'

Ministar zaštite okoliša i energetike je rekao da se Most slaže s predstavljenim modelom putem kojeg se planira kupiti Ina od MOL-a,a uključuje prodaju 25 posto dionica HEP-a
Vidi originalni članak

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović je rekao u srijedu da se Most slaže s predstavljenim modelom putem kojeg se planira kupiti Ina od MOL-a,a uključuje prodaju 25 posto dionica HEP-a. 

- Model kojim se poduzima ova transakcija predložila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva i to je model s kojim se mi slažemo - rekao je Dobrović.

- Vrlo je važno da se odmah krene s jačanjem financijskog plana, zato što je HEP tvrtka s jakim potencijalom za razvoj. Pravilnim postupanjem se može očuvati vrijednost HEP-a i povećati njegov kapital. Omogućuje se sudjelovanje u benefitima dobrog poslovanja HEP-a na kojim će se inzistirat. HEP ima predispozicije za snažni rast u regiji - rekao je ministar Dobrović.

- Pojedini saborski zastupnici reagiraju domoljubno, sa srcem. Hrvatska ima potpuni nadzor nad dvije velike strateške energetske kompanije. Neće biti problema, bit će razvidno svima da se radi o jednom dobrom procesu. Odredbe zakona bi vrlo lako mogle postići konsenzus, te bi se mogli ugraditi u Ustav, da se trajno zaštiti i da se ne dogodi da upravljanje takvim resursima bude van ruku Hrvatske - tvrdi Dobrović.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • volim hrvatsku 25.01.2017.

    Zašto mi to dozvoljavamo, pa ovi prodadoše cijelu državu!

  • ljubica ljubičica_1 22.01.2017.

    Mene zanima odakle su ovog Dobrovića iskopali.Pa čovjeku da daš dvi koze obe bi izgubija.

  • vio 15.01.2017.

    Kome ste vi dali vlast u ruke. neka konačno rasture sve što još vrijedi, nakon toga političari predatori više se neće kandidirati na izborima. jer više neće imati gdje uzeti proviziju

Komentiraj...
Vidi sve komentare