To je to što me zanima!

Most traži opoziv Kujundžića i izvanrednu sjednicu Sabora

Naglasili su kako je saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav na upit predsjednika Sabora donio zaključak da nije dužan sazvati sjednicu u vrijeme dok Hrvatski sabor redovito ne zasjeda
Vidi originalni članak

Most nezavisnih lista u ponedjeljak je uputio zahtjev za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, očekuje da predsjednik Hrvatskog sabora sazove izvanrednu sjednicu, kako to nalaže Ustav, da bi se moglo glasovati o povjerenju ministru, zbog čega su se obratili i Ustavnom sudu.

"Prema Ustavu, rasprava i glasovanje o povjerenju mora se održati u roku 30 dana, što je imperativni rok. U ime petine saborskih zastupnika podnijeli smo prijedlog za glasovanje o povjerenju ministru zdravstva i upućujemo dopis Ustavnome sudu koji ima ovlast da prati ostvarivanje i stanje ustavnosti i zakonitosti te da o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvještava Hrvatski sabor", stoji u priopćenju Mosta.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naglasili su kako je saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav na upit predsjednika Sabora donio zaključak da nije dužan sazvati sjednicu u vrijeme dok Hrvatski sabor redovito ne zasjeda.

Smatramo da je zaključak saborskog odbora neustavan i zahtijevamo da Ustavni sud hitno i bez odgode izvijesti predsjednika Sabora o neustavnosti tog zaključka, te da on sazove sjednicu na kojoj će se raspravljati o povjerenju ministru zdravstva, poručio je mostovac Robert Podolnjak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Faganel 23.07.2019.

    Petrov+Maras=2 stalkera

  • croarmy47 22.07.2019.

    Petrove, predlozi da se vise uplacuje zdravstvo, ili objasni kako namaknuti 17 milijardi kuna godisnjeg minusa u zdravstvu, ti si iz struke morao bi znat bit problema.

  • croarmy47 22.07.2019.

    Hoce li oviiz Mosta, jednom predloziti nesto pametnog??? oni se mjenjaju sa Marasom i grbavim u glumatanju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare