To je to što me zanima!

Mostar je na rubu katastrofe: 'Noćni klubovi rade i krcati su, u restoranima je i po 400 ljudi...'

Bolnica u Zenici javlja da su im kapaciteti popunjeni, te da su im u zadnja tri dana svi kreveti predviđeni za pacijente na respiratoru. Nedostaje im i osoblja
Vidi originalni članak

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas u Sarajevu ima hitan sastanak, a tema je uvođenje lockdowna na dva tjedna. U 11 sati bit će poznati detalji, ali najavljuje se zatvaranje cijele Federacije. 

POGLEDAJTE VIDEO: BiH se jedva nosi s Covidom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najgora je situacija u Kantonu Sarajevo, gdje je jučer svaki drugi testirani bio pozitivan, već se sad nagađa da će restrikcije trajati do ljeta, javlja Oslobođenje. Vlada Federacije BiH krenula je u hitnu nabavku cjepiva Sputnik V i nadaju se da će prve doze početi stizati već u ponedjeljak, a za stanovnike Sarajeva, kad cjepivo konačno dođe, cijepljenje će među ostalim biti organizirano i u dvorani Zetra.

Što se tiče ostatka države, ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić je izjavio kako je veliki problem nepoštivanje mjera i činjenica što se kršenje mjera ne kažnjava. Zbog svega toga očekuje da će u Mostaru uskoro opet buknuti korona.

- Veliki je broj zaraženih, pogotovo u Kantonu Sarajevo. Mjere su stalno na snazi, ali ih nitko ne poštuje. Noćni klubovi rade, šalju se poruke iz klubova. Siguran sam da će u Mostaru biti isti scenarij kao u Kantonu Sarajevo za nekih deset dana. Vrlo poznate mjere će biti na snazi i tijekom ljeta. One se nisu mijenjale od studenog, ali nitko nije provodio mjere. To što u javnom prijevozu imamo pune tramvaje, u restoranu 400 ljudi, to sve inspekcija treba rješavati i raditi svoj posao - rekao je Mandić.

SVAKI DRUGI TEST POZITIVAN Kaos u Sarajevu: Još preko 800 slučajeva, bolnica ima kisika za 48 sati: 'Umirat će nam na ulici'

Bolnica u Zenici javlja da su im kapaciteti popunjeni, te da su im u zadnja tri dana svi kreveti predviđeni za pacijente na respiratoru.

- Prije pandemije trošili smo 300 litara kisika dnevno, a sada je dnevna potrošnja oko 4.000 litara. Situacija s nabavkom kisika ista je u svim bolnicama koje liječe Covid pacijente pa se svakog trenutka može dogoditi problem s opskrbom. Mi imamo ugovor s 'Messerom', našim dobavljačem, po kojem su nam obavezni isporučivati količine kisika koje su nam potrebne i nije do bolnice. Pitanje je može li dobavljač, zbog velike potražnje, isporučiti potrebne količine - rekao je ravnatelj zeničke bolnice Rasim Skomorac.

Skomorac danas ima sastanak sa Stožerom, jer osim manjka kapaciteta, u zeničkoj bolnici nedostaje medicinskog osoblja.

Idi na 24sata

Komentari 221

  • mirjana miric 18.03.2021.

    Dragi ljudi Mostara, uzivajte vi na suncu, kava je ipak vauuu događaj u životu...svrš svrš

  • TAKE IT BACK 18.03.2021.

    Neka sada Hrecegovci i Bosanci pokažu da vole Hrvatsku! Ostanite u svojoj doomovini, ne prelazite granicu, pokažite da poštujete zdjelu iz koje jedete.

  • 18.03.2021.

    U Hrvatskoj je sve zatvoreno pa opet prijeti katastrofa. Svako dobro Bosno i Hercegivino.

Komentiraj...
Vidi sve komentare