To je to što me zanima!

Mrsić: Novi ZOR je kompromis, ali njime smo zaštitili radnike

Njime smo osigurali zaštitu radnika, ali i fleksibilizirali radne odnose da poslodavci lakše reagiraju na promjene na dinamičnom tržištu rada, rekao je ministar Mrsić
Vidi originalni članak

Vlada je na sjednici u utorak prihvatila novi prijedlog Zakona o radu. Ministar rada Mirando Mrsić gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada' rekao je kako je ovaj prijedlog jedno kompromisno rješenje koje bi trebalo zadovoljiti sve strane te da će od ovakvog ZOR-a koristi imati radnici i poslodavci.

- Njime smo osigurali zaštitu radnika, ali i fleksibilizirali radne odnose kako bi poslodavci mogli lakše reagirati na promjene na dinamičnom tržištu rada - rekao je Mrsić, a prenosi HRT.

Podsjetio je da se sa socijalnim partnerima održano na desetke sastanaka na kojima se pregovaralo o organizaciji radnog vremena, uvjetima otkaza ugovora o radu i zapošljavanju preko agencija.

- U odnosu na prvo čitanje, spuštena je granica radnog vremena s 56 na 50 radnih sati tjedno, povećana je zaštita radnika koji rade preko Agencije za privremeno zapošljavanje za razdoblje u kojem nisu ustupljeni, vratilo se na dosadašnje uređenje u visini naknade plaće na tri prosječne plaće, ali i omogućeno da radnici koji su poslani na rad kod drugog poslodavca mogu tamo umjesto godinu dana raditi tri godine - rekao je Mrsić.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Miroslav78 26.06.2014.

    u kratko,legalno porobljavanje....ali tako ce nam biti,dok im god to budemo dozvoljavali,na zalost....

  • 25.06.2014.

    Sačuvaj nas Bože kuge i kolere!

  • Brain Damage 25.06.2014.

    Račanova vlada je umanjila radnička prava, a ova će ih potpuno izbrisati, što je najbolje, to su kao nekakvi socijaldemokrati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare