To je to što me zanima!

Mrsić: Zašto Bernardić nije reagirao na ustaški poklič?

Šefu Demokrata neshvatljivo je postupanje šefa SDP-a u Borovu selu i traži njegovo očitovanje. Za smjenu HDZ-a na izborima potrebno je, kaže, okupljanje lijevo-liberalnog bloka, a ne koketiranje s ustaškim pokličem.
Vidi originalni članak

Potpuno je neshvatljivo postupanje predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je u Borovom selu zažmirio i propustio reagirati na ustaški poklič, poručio je Mirando Mrsić (Demokrati). 

POGLEDAJTE VIDEO: Zoran Milanović napustio obilježavanje Bljeska

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U javnom prostoru nema mjesta za ustaški poklič bez obzira na tumačenja HDZ-ovih komisija za suočavanje s prošlošću. Zdrav razum nalaže da se u jednoj europskoj zemlji ne smije tolerirati fašistički pozdrav. Zašto je predsjednik SDP-a dopustio da ga HDZ javno proziva i to zbog postupanja svojih „braniteljskih“ udruga koje drži na kratkom lancu i izvlači po potrebi u vrijeme izbora - pita Mrsiću. 

Šef Demokrata pozvao je Bernardića da se o svemu očituje. 

HDZ PROVOCIRA MILANOVIĆA 'Hoće li Milanović osuditi Beru, slikao se pored znaka HOS-a?'

- Dodvoravanje krajnjoj desnici nije put za poraz HDZ-a na sljedećim izborima, već osigurač za njihov novi četverogodišnji mandat. Dodvoravanje desnici i toleriranje ustaškog pokliča ne može donijeti ništa dobrog Hrvatskoj i zato pozivam predsjednika SDP-a da se očituje o događaju u Borovom selu - navodi Mrsić. 

Napominje kako je za smjenu HDZ-a na sljedećim izborima potrebno je okupljanje lijevo-liberalnog bloka, a ne koketiranje s ustaškim pokličem. 

- Dužnost svih nas je da odamo počast svima koji su svoj život dali za Hrvatsku, no odavanje počasti i pijeteta poginulima se ne smije zlorabiti za veličanje ustaškog pokliča - zaključio je Mrsić.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • darko darko 03.05.2020.

    Eto i Miralema.

  • Hiroo_Onoda 03.05.2020.

    Bero ima kasno paljenje.

  • 03.05.2020.

    HOSov poklič nikad nemoze biti ustaški poklič ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare