To je to što me zanima!

Mrtav konj nađen svezanih nogu na nasipu kanala

Vlasnici konja imaju s Vodoprivredom, koja nasip kanala održava, ugovor o napajanju, ali konje ostavljaju bez nadzora, što ugrožava promet
Vidi originalni članak

Zbog pronalaska strvine konja zavezanih prednjih i stražnjih nogu na nasipu uz kanal Kupa-Kupa policija i nadležne inspekcije izašle su na teren utvrditi ima li u tome kaznene odgovornosti, a veterinarska inspekcija utvrđuje je li ugroženo zdravlje životinja i ljudi. Glasnogovornica policije Tanja Petrić rekla je da su građani dojavili policiji u nedjelju u 21,20 sati o strvini konja, te je zbog činjenice da su konju bile svezane noge obavljen očevid, o događaju su obaviještene sve nadležne inspekcije, te se sada utvrđuje tko je vlasnik.
- Neće biti lako utvrditi vlasnika jer konje uz kanal napasaju Romi, a zbog moguće odgovornosti svi  poriču da im je uginuo konj, kaže Petrić. Veterinarska inspektorica Branka Horvatić kaže da će strvina biti na propisan način zbrinuta na teret države, ali da će se prethodno utvrditi je li konju pregledana krv na infekcioznu anemiju kopitara, što je obaveza vlasnika svih kopitara, te koji je uzrok uginuća na paši. Problem je što se na tom pašnjaku konjima vežu noge da ne bježe, a što je zabranjeno po Zakonu o zaštiti životinja, kazala je Horvatić i dodala da je o mogućem zlostavljanju i razlozima uginuća prerano govoriti. Vlasnici konja imaju s Vodoprivredom, koja održava nasip kanala, ugovor o napajanju, ali konje ostavljaju bez nadzora, što ugrožava promet.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare