To je to što me zanima!

Žena (39) se porodila kod kuće pa je bacila bebu u kontejner

Držala je dijete dva dana u kutiji kod kuće. Ponijela ga je na posao pa na kraju odbacila u kontejner. Tijelo je završilo na zagrebačkom smetlištu Jakuševcu
Vidi originalni članak

Psi gorske službe spašavanja cijeli su utorak neuspješno tražili beživotno tijelo bebe na zagrebačkom smetlištu Jakuševac.

U nastavku potrage morat će pretražiti više od 2000 prostornih metara smeća. Ako dijete ne uspiju pronaći, pridružit će im se i psi tragači Ministarstva obrane. Beba je na smetlištu završila prije desetak dana kad ju je majka (39) u kutiji izbacila u kontejner za smeće. Mrtvo dijete prvo je ponijela na posao. Na putu kući, hladnokrvno ga je odložila u Paromlinskoj ulici u Zagrebu. Majku su smjestili u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče nakon što je policajcima rekla kako će se ubiti.

- Nisam ni znala kojeg je spola bilo. Dijete se rodilo mrtvo - rekla je majka istražiteljima.

Oni ne vjeruju u njezinu priču i smatraju kako se dijete rodilo živo. Majka je, prema izjavama ginekologa, imala urednu trudnoću bez komplikacija, a ovo je bilo treće dijete koje je rodila.

Dosadašnja istraga pokazala je kako je dijete rođeno u kući 8. veljače 2014. godine. Bebu je, prema istrazi, majka zamotala u pidžamu i posteljinu te ju je ostavila samu iza noćnog ormarića. Ocu djeteta rekla je kako od “novorođenčeta nema ništa”. Večernji list piše kako policijski istražitelji još ne znaju koja je uloga oca u ovom stravičnom zločinu te je li on nagovorio majku da ode kod ginekologa devet dana nakon poroda. Ginekolog je bio upravo taj koji je ustanovio kako je žena rodila te ju je odveo na policiju.

Osim smetlišta, policajci su u utorak preventivno pretražili i kuću majke u Dugom Selu, jer ne vjeruju u njezin iskaz.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • NinaNinica 09.03.2014.

    vidim tu komentare da nema novaca za hranit djete, ljudi žena radi u državnoj firmi u upravi partner joj je financis osiguran ima svoju kuču ona i on s njom živi kčer iz prvog braka a sin s bivšim mužem mama njezina i brat žive s njom u ogromnoj kuči pa kako joj je mama čuvala prvo dvoje koji su sad veliki bi i ovo nema opravdanja za nju

  • NinaNinica 09.03.2014.

    Poznajem ženu dobro , živim blizu nje .Nemam ništa ljepo za reč u vezi nje i ovoga a i ova priča koja piše i nije baš točna pošto piše da je djete bacila u Zagrebu u kontenjer kad je išla na posao šta nema logike ona živi u okolici D.Sela a radi 150 m od svoje kuče pa šta je onda radila u Zg??? U našoj okolici ima puno šuma i šumaraka tu bi ja prvo pogledala a i 100 m od kuče je autocesta na kojoj ima benzinska s 1 i 2 strane na koju se može doči iz sela a na njoj imaju kontenjeri veliki ,nevjerujem da je djete na Jakuševcu završilo a šta se tiče oca djeteta on je njezin partner s kojim nije živjela možda i nije zna šta je napravila a ginekologu nebi otišla da nije imala krvarenje pa se uplašila za svoj život puno je tu mutnih stvari jer to je bilo djete koje se moglo roditi živo 7 i pol mj.trudnoče je dosta ako prežive bebe sa 5-6 mj.

  • 19.02.2014.

    Sustav je zakazao, kao i do sada. Nema sustavnog praćenja, nema sigurnosti, nema kontinuiteta. Nitko neće biti odgovoran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare